istanbul sex shop casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama baker depolama
Yoğun Gündem
Yazarlar // 9 Şubat 2018 Cuma 00:30

Ragıp GÖKER

Son 15 günü İstanbul’da çocuklarımla geçirdim.
İzinli olmama rağmen vakit buldukça arada sırada yazmaya da çalıştım. Zira gündem bu ara oldukça yoğun.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifasıyla birlikte AK Parti depremindeki son şok dalgası Samsun teşkilatını da vurdu malumunuz.
İlkadım’la birlikte 7 ilçe başkanının istifa etmek durumunda kalmaları nedeniyle, şimdi herkes ‘’sıra kime gelecek?’’ diye sormaya başladı.
Teşkilattan başka kimlerin ipi çekilecek bilmiyorum ama şok dalgasının burada duracağını sanmıyorum.
Hatta o şok dalgasının, Çorum’dan sonra bölgemizdeki belediye başkanlarını vurup vurmayacağını merak edenler arasında ben de varım.
Amasya için gelecek haberin eli kulağında olduğu, bunun Ordu’yu takip edeceği konuşuluyor.
Yener Cabbar’ın deyimiyle, bir gece ansızın çalabilecek o telefon numaraları arasında Samsun’dan belediye başkanları da olacak mı?
Olursa şaşırır mıyım?
Asla şaşırmam ama bu konularda daha sonra yazmayı düşündüğüm için şimdi Samsun’un ekonomi gündemine dair görüşlerimi aktarmak isterim.
Geç de olsa, yerli arabanın Samsun’da üretilmesi için girişimlerde bulunduk ve bunun için tersane alanı falan önerildi ya.
O mevzuda treni kaçırmışız meğer.
Cumhurbaşkanı’nın deyimiyle ‘’Beş Babayiğit’’ olarak adlandırılan yatırımcılardan biri olan Ethem Sancak, Adapazarı’nda yayın yapan yerel bir gazeteye verdiği demeçle, yerli otomobil fabrikasının Sakarya ili sınırları içinde kurulacağını müjdelemiş.
Ben Kocaeli sınırları içinde kurulacağını yazmıştım ama geçtiğimiz günlerde yatırımın Sakarya’ya gideceğini yazan Yener Cabbar bir kere daha haklı çıktı yani.
Bu hususta memleketime ‘’geçmiş olsun’’ derken, Samsun adına karar alanlara da, kına yaksınlar.
Samsun Büyükşehir Belediyesinin planları arasında Gülsan’ı yıkmakta var biliyorsunuz.
Mahkeme ‘’Dur’’ dedi ama Lojistik Köy örneğinde görüldüğü gibi mahkeme kararlarını dinlememe konusunda ustalaşan Büyükşehir’in, bu konuda takınacağı tavrı da merak ediyorum.
Söz Gülsan’dan açılmışken, İstanbul’da bulunduğum sırada arayan Abdülkadir Samangül, Batı Küçük Sanayi Sitesini kurabilmek için başlattıkları girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını müjdeledi.
Çatmaoluk Köyü sınırları içersinde yapılacak Batı Sanayi Sitesi, üretim odaklı olacak.
Bu sitede küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşları olacak yani.
Abdülkadir Samangül, Akif Çağatay Kılıç’ın yardımı ve girişimleri sayesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığında, başta müsteşar olmak üzere üst düzey bürokratlarla görüşmeleri sırasında, sanayi siteleri kurulurken yaşanan bir dizi sorunun nasıl aşılacağına dair bulunan çözüm yolları nedeniyle, Türkiye’ye örnek olacaklarını söylüyor.
Yerli araba gibi önemli bir yatırımı ıskalamış Samsun’a, Samangül’ün Batı Sanayi Sitesi, teselli ikramiyesi gibi de olsa, önemlidir.
Abdülkadir Samangül ve arkadaşları, batı sanayi sitesini kurmak için aralarında belediyelerin de bulunduğu birçok kurum tarafından engellenmeye çalışılsalar da yılmadılar.
‘’İstemek başarmanın yarısıdır’’ diye söylenir ya.
Samangül, ısrarlı tutumuyla, bu projenin, Samsun’un kalkınmasını sağlayacak araçlarından biri olduğuna sonunda herkesi inandırmış oldu.