Eskiden pazarlarda tezgâh açanlar en çok “Yesin Millet” diye bağırırdı. Bu da alışıldığı üzere fiyatların9 düşük olduğunun göstergesiydi. CUMHUR İttifakı’nın işbaşına gelmesinin ardından pazarlarda böyle bağırılmasını duymaz olduk. Nedeni basit: Çünkü millet artık yiyemiyor. Satıcı ne kadar bağırırsa bağırsın o da ürününü satamamaktan yakınıyor. Yani kısaca alamayan da satamayan da mutlu değiller. Millet bırakın bonfileyi, köfteyi, tavuğu bile yiyemiyor.
Samsun’da Tavuk tesislerinin kapanmaya başlamasının ardından fiyatlar da füze gibi yükselmeye başladı. Türkiye’nin en pahallı illerinden biri olma yolunda ilerleyen Samsun’da ekmeğe ve suya gelen zamlardan sonra şimdi de yumurtaya zam geldi. Yumurta bir hafta önce 14 lira olan 30’lu yumurta kolisinin fiyatı 20 liraya çıktı. Tavuğun kilo fiyatı da 11 liraya fırladı. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, askıda ekmek uygulamasını gündeme getirdi ya, yakında askıda yumurta uygulamasını da gündeme getirir ve uygulattırırsa şaşırmayacağım.
Türkiye’de her türlü ürüne zam gelirken iktidar emeklileri ve emekçileri düşünmemekte, gelir durumlarını iyileştirme gibi bir atılım içine germemekte ısrar ediyor. Bu ısrar acaba neden diye soruyorum kendime. Eğer seçimlerde Cumhur İttifakı kazanamaz ve MİLLET İttifakı işbaşına gelirse Türkiye’yi yönetmekte zorluk çeksinler ve kendileri de “Bakın işte yönetemiyorlar” demek için mi bu anlayış?
Bu uygulamaların ışığında unutulmaması gereken bir durum vardır. Hayat bir tiyatro gibidir, yönetilenler yine en arka koltuklarda otururlar.
İLÇE TEŞKİLATI ÖRNEK OLDU
Türkiye’de salgın nedeniyle okullarda eğitim bir türlü gerçek anlamda başlayamadı. İsteyen çocuğunu okula gönderiyor isteyen uzaktan eğitimi sürdürüyor. Okula göndermek bir risk uzaktan eğitim ise maddi açıdan başka bir risk oluşturuyor. Bu riski azaltabilmek için Samsun’un Yakakent İlçesi’nde CHP İlçe Başkanlığı bir proje geliştirdi. Bulunan sponsorlar aracılığıyla elde edilen tabletler kırsaldaki öğrencilerin eğitimde geri kalmamaları için dağıtılıyor.
Peki bunu muhalefetteki bir partinin ilçe teşkilatı mı yapmalıydı yoksa iktidar partisinin ilçe teşkilatı mı gerçekleştirmeliydi bu projeyi? Soruyu sorduktan so5nra da aklıma bir soru geliyor: İktidar kırsaldaki çocukların ve gençlerin eğitim almalarını istemiyor mu?
Elbette İktidar da tablet dağıtabilir ancak ilçe ve il teşkilatları neden bu yola başvurmuyorlar. Sadece İktidar değil muhalefet de kırsaldaki öğrencilere tabletlerini dağıtabilir herhalde. Yapılması gereken düşünebilmek ve hayata geçirebilmektir.
GÜNÜN SÖZÜ
Kader bize bir limon verirse, limonata yapmaya çalışalım.