Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi Günü Samsun’daki aday tanıtım toplantısının yankıları sürüyor.
Özellikle ittifakın MHP kanadında artık tepki sokaklara yansımış durumda. MHP tabanının büyük bölümü, eski başkanlardan MHP’li Necaattin Demirtaş’ın İlkadım ilçesinden ittifakın adayı olacak gösterilmemesi üzerine taban adeta tepki amacıyla sokaklara döküldü.
Partinin tabanından Demirtaş’ın MİLLET ittifakının adayı olması için gelen yoğun baskıya da henüz bir yanıt vermemesi kafaları karıştırdı.
MHP içindeki tepkiler yoğun şekilde artarken Erhan Usta’nın partisinden dışlanması ve halen bağımsız kalması MHP içinde ve parti tabanında da Usta’ya 'Millet İttifakı'ndan aday ol baskısı artıyor'.
İkili bu baskılara dayanamayıp aday olurlarsa ne olur?
Özellikle İlkadım ve Büyükşehir’de dengeler tamamen değişebilir. Zihni Şahin’in Atakum adaylığı tabanı birleştirir mi bilinmez. Eğer burada da Cumhur İttifakı kaybederse o zaman Samsun kaybedilmiş olabilir.
Kâğıtlar dağıtıldı ve rest çekildi, bakalım bu rest CUMHUR İttifakı mı yoksa MİLLET İttifakı tarafından kazanılacak? Sonucu hep beraber izleyeceğiz, eğer oyun görevlisi son anda okusbokus yapmazsa tabi.
BİZ CAMBAZA BAKARKEN
Önce “Cambaza bak” ifadesinin nereden geldiğini hatırlayalım.
Eskiden her türlü şenlikte, kumpanyada falanda filanda cambazlar gösteri yapardı. Yapardı diyorum çünkü o günleri yaşamış birisiyim.
Seyreden avanakların ceplerini boşaltmak için yankesicilerin doğal av ortamıymış buralar. Hatta avanak gördükleri eğer gösteriyi seyretmiyorsa, yanlarında durup, "baba cambaza bak be ulan nasıl yürüyor o ipte" diye gaz da veriyorlardı insanlara.
Bu cambaza bak cepçilikten çıkıp daha sonra siyaset diline de girdi, ardından da günlük dilimizde yer almaya başladı
Kısacası bu ifade son yıllarda gündem saptırma, saptırılan gündem altında, çaktırmadan başka işler sokuşturma, gözden kaçırma yöntemlerine ilişkin kullanılır hale geldi.
Türkiye’de son bir yıl içindeki ekonomik sıkıntılar, buna dayalı olarak vatandaşın alım gücünün azalması, çarşı pazar fiyatlarının artması, çalışanların ücretlerine gelen zamlar ile yönetenlerin maaşlarına gelen zamların yüksekliği sonucu aradaki makasın günden güne artması bizi cambaza baktırma telaşı değil mi?
Türkiye’de siyaset ve ekonominin düzelmesi için biz vatandaşların “Cambaza Bakmayı” bırakmamızla olabilir ancak.
GÜNÜN SÖZÜ
Hayatı yaşamanın iki yolu vardır; Biri hiç bir şeyin mucize olmadığını düşünmek, diğeri ise, her şeyin mucize olduğunu düşünmektir. (Albert Einstein)