limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Üniversite/Sanayi İşbirliği ve Silverline’ın Girişimi
Yazarlar // 3 Eylül 2022 Cumartesi 12:11

Ragıp GÖKER

Bu sütunlarda üniversite/ sanayi işbirliği üzerine çok yazı yayınlandı.

Sanayinin gelişmesi ancak bir sisteme dayalı olursa mümkün oluyor.

Sistemli çalışma da ancak bilimsel metotlarla mümkündür.

Bilim de sadece üniversitelerde üretilir ve geliştirilebilir.

Ve fakat.

Birkaç örnek dışında üniversite/sanayi işbirliği bir türlü sağlanamıyor maalesef.

Geçtiğimiz günlerde Merzifon'da kurulu bulunan Silverline'ın üniversitelerden mezun gençlere dönük çağrısı bu konuda örnek teşkil edecek özellik taşıyordu.

Siverline'ın ''Sevgili Mezun Arkadaşımız;

Öncelikle bundan sonraki eğitim hayatınızda başarılar dileriz.'' diye başlayan mesaj şu şekilde sürüyordu.

Belki biraz sabrınızı zorlayacağım ama yazının tamamını okumanız tavsiyesiyle...

''30 yılın üzerinde geçmişe sahip Silverline markamız ve şirketler grubumuz ile ilk günden bugüne eğitime,gelişime, yeniliğe açık ve insan kaynağı odaklı stratejilerimiz ile sektörün öncü kuruluşlarından biri olmayı başardık. Bu başarıyı daha ilerilere taşımak ve kalıcı olmak için marka vizyonunu benimsemiş yaratıcı ve dinamik ekibimizle “en iyi” olma tutkusuyla çalışıyoruz.

Bundan 33 yıl önce başlayan serüvenimizde, ilk günden itibaren hedefimiz bir dünya markası olmaktı.

Bu hedefi gerçekleştirmek için AR-GE çalışmalarına ve teknolojiye yatırım yaparak, yenilikçi, kaliteli, fonksiyonel, estetik ve çevreci ürünler geliştirerek, sürdürülebilir bir başarı için çalışıyoruz.

Değerlerimizin odak noktasında “insan” var. Şirket içi eğitimlerimiz ve motivasyon toplantılarımızla, kadromuzun eğitimi için kuruluşumuzdan bu yana sürekli yatırım yapıyoruz. Tüm çalışanlarımızı şirketimizin gelişimine paralel olarak, sürekli geliştirilmesi gereken en önemli kaynağımız olarak görmekteyiz.

Globalleşen iş dünyasında, değişimi izleyen ve şirketini ileriye taşıyacak bilgi birikimine sahip uzman, yönetici ve liderlerle birlikte yarınlara ulaşmak öncelikli hedefimiz.

Şirketimizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının seçimi, gelişim potansiyeli yüksek, işin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, kuruluş değerlerimizi benimseyip yaşatacak kişiler arasından eşit fırsat ilkesi gözetilerek yapmaktayız.

Grubumuzun tüm şirketlerinde her zaman önceliklerimiz arasında yer alan genç arkadaşlarımızın eğitilmesi, onların hayata kazandırılması ve geleceklerinde bir ufuk açılması düşüncesinden hareketle her seviyeden okullarla işbirliğini geliştirmekteyiz.

Sevgili Genç Arkadaşımız;

Bir ülkenin kalkınma ve büyümesinde en büyük etkilerden biri de üretimdir. Nitelikli ve istekli kişiler bir ülkeyi iyi yerlere çıkartabilir. Sizlerin gerek mesleki olarak, gerekse bundan sonraki hayatınızda size yol gösterilmesi anlamında desteğe ihtiyacınız olduğunda bizim burada olduğumuz ve tecrübelerimizi paylaşmak konusunda istekli olduğumuzu unutmayın.

Üniversite hayatınızda her fırsatı değerlendirmenizi, tüm tecrübe ve gelişim faaliyetinin sizi bir adım daha ileriye götüreceğini düşünerek hareket etmenizi tavsiye ederiz. Kendinize yapacağınız her türlü yatırım ileride kat be kat fazlası ile size geri dönecektir.

Bu düşüncelerden hareketle üniversitelerle işbirliği içinde ülkemizin geleceği gençlere fayda sağlamaya her zaman hazırız. Tüm bu bilgi birikimimizi ve tecrübemizi yeni nesillere aktarmayı görev addediyoruz.

Silverline tecrübesinden yararlanmak gençlerimizin kariyerlerinde farklı bir vizyon geliştirmelerinde önemli bir süreç olacaktır. Kapılarımız eğitimlerinin ilk gününden, mezuniyete ve mezuniyet sonrasına kadar tüm gençlerimize açıktır.

Birlikte yol almak dileği ile…''

10 yıl önce ayrıldığım Dünya gazetesinde görev yaptığım 20 yıl süreyle üniversite sanayi işbirliğinin bir türlü gerçekleşememesi ile ilgili yakınmaları dinlemiştim.

Her rektör değiştiğinde sanayi ile işbirliği yapılması gerektiğine dair mesajlar verilir.

Prof. Dr. Yavuz Ünal da OMÜ Rektörü olduğunda Üniversite / Sanayi işbirliğine önem verileceğine dair bir mesaj yayınlanmıştı.

O mesaj sonrası ''Bu defa gerçekleşecek galiba'' şeklindeki öngörümüzü bu sütunlarda dile getirmiştik.

Doğrusunu söylemek gerekirse, o öngörümüze dayalı beklentimiz de hayal kırıklığıyla sonuçlandı maalesef.

OMÜ'de Teknoloji Transfer Ofisi diye bir yapı bile var oysa.

Bazı sanayicilerimizin o ofise teknoloji desteği almak için başvurular yaptıklarını biliyorum ama henüz gerçekleştirilebilir bir projenin ortaya çıktığını işitmiş değilim.

Belki ben işitmemiş olabilirim ama OMÜ/Sanayi işbirliğiyle oluşturulmuş bir proje varsa ve konuda bilgilendirilmemiz durumunda bu sütunlarda onu da seve seve yayınlarız elbette.

Samsun TEKNOFEST yaptı biliyorsunuz.

Gençlerimizin geliştirdiği projelerle övündük hep birlikte.

TEKNOFEST'i yaptık bitti şeklinde geçiştirmeyelim konuyu.

Yüksek teknolojiye dayalı üretim yapmaya çok ihtiyacımız var.

İhraç ürünlerimiz arasında yüksek teknolojiye dayalı ürünler hala binde 2'ler seviyesinde maalesef.

Kalkınmamızı bu şekilde sürdürmemizin çok zor olduğunu ne zaman anlayacağız acaba.