limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Ufukta Seçim mi Var?
Yazarlar // 19 Ekim 2021 Salı 09:13

İsmail BAŞARAN

Garip bir esinti alıyorum. Kuzeyden de esiyor, güneyden de. Bazen batıdan bazen de doğudan.

Bunun adı sanırım seçim rüzgârı. Ekonominin altında daha fazla ezilmek istemeyen AKP ve MHP’nin oluşturduğu CUMHUR İttifakı önümüzdeki bahar mevsiminde bir erken seçime gidecek mi? AKP kanadından böyle bir sinyal henüz yok da muhalefet kendisini buna tamamen alıştırmış sanırım. MHP ise içinde bulunduğumuz hal ve durum göz önüne alınırsa iktidardaki son günlerini yaşıyor. Eğer seçim erkene alınırsa ki olası bu durum CUMHIR İttifakı’nın kazanamaması durumunda AK Parti muhalefette kalabilir ancak MHP siyaset sahnesinden silinip gider.

MHP Genel Başkanı bu durumu gördüğü içindir ki seçimin zamanında yapılması için diretiyor ve biraz daha iktidarda kalmak istiyor. Meclis içindeki muhalefet ise AK Parti’den ayrılanlar dahil seçimlerin 2023’ten önce olması için çalışıyorlar.

Tarih yaklaştıkça muhalefet çarşı pazarda vatandaşla buluşuyor. Hem CHP hem de İYİ Parti meydanları çarşı pazarı şenlendiriyorlar, vatandaşın dertlerini dinliyorlar. Seçim zamanında mı yapılacak yoksa bir erken seçim olacak mı? Bu sorunun yanıtını AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan biliyor da seslendirmek istemiyor herhalde. Eğer seçim erkene alınacak derse, AK Parti’den yeni bir parti çıkabilir mi, eğer çıkarsa AK Parti’nin Meclis ’deki sandalye sayısı kaça düşer

Bu sorunun yanıtını bize zaman gösterecek elbet. Tamam, o zaman ne zaman, zaman geçtikçe vatandaş daha çok eziliyor ekonominin altında. Hayat pahalılığı, zamlar artık vatandaşı bıktırdı. "Böl parçala ve yönet" prensibi son dönemlere CUMHUR İttifakı’nın değil de MİLLET İttifakı’nın işine yarıyor. Çünkü CUMHUR İttifakı artık yönetemez duruma gelmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanı bunu asla akıldan çıkarılmamalıdır sanırım.

İktidar partisinin milletvekillerinin böyle bir seçim kararı alacak olmalarına pek akıllıca bakmıyorum en. Çünkü vekillerin neredeyse tamamı da biliyorlar ki en azından yüzde otuz veya kırklık bölümü yapılacak bir seçimde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir daha sadece "Eski vekil" olarak gezmeye gidebilecekler. Hal böyle iken kendilerini devre dışı bırakacak bir seçime evet derler mi??????

Sadece AKP'de mi engel? CHP ve MHP'deki milletvekilleri de benzeri hesapları yapmıyorlar mı sanıyorsunuz, elbette yapıyorlar.

 

ŞEHİTLER VE AİLELERİ AĞLIYOR…

O kadar içe kapandık ve o kadar dünya jandarmalığına soyunduk ki Türkiye Cumhuriyeti’nin askerinin başına çuval geçirilmesinin mimarları bu kez de tüm Türk halkının başına bir çorap ördürmüştür. Sınır ötesini bırakın sınır ötesinden sınır içine ateşli silahlarla saldırıp askerlerimizi şehir ediyor teröristler. Bu kelimeye o kadar alıştırıldık ki düşmen demiyoruz nedense.

Ateş düştüğü yeri yakıyor ancak şehit cenazelerine iktidar milletvekillerinden ve AK Parti Genel başkanı dâhil katılan olmuyor. Sandık önlerine gelince insanların önünde şimdi iki yol vardır. Ya aşağıdaki şarkı sözlerini hep birlikte söylemek, buyurun;

“Kimseye etmem şikâyet, ağlarım ben halime

Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime

Perde-i zulmet çekilmiş, korkarım ikbalime

Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime..”

Ya da sandık ortaya çıkınca gereğini yapmak. Ben kendi adıma, eğer yaşarsam, ikincisini yapmayı kafama koydum… Ya siz ne yapacaksınız?

GÜNÜN SÖZÜ

Ceylan en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini, aslan da en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir.