limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Suat Kılıç'ı Anlamak
Yazarlar // 27 Mart 2014 Perşembe 00:00

Ragıp GÖKER

Suat Kılıç’ın Gençlik ve Spor Bakanı olduğu dönemde aldığı bazı kararlarını ve uygulamalarını kıyasıya eleştirdim ama Samsunspor’a verdiği katkıları her daim takdir ettim.

Bugüne kadar kendisiyle hiç yüz yüze görüşmemiştim.

Ben elbette kendisini bilir ve tanırım ama onun beni tanıdığını zannetmem. Benimle ilgili fikri sadece gazetedeki yazılarımdan edindiği intiba kadardır.

Dün Samsunspor’un antrenmanını izlemeye gitmiştim. Antrenmanın bitimine az bir süre kala kulübü ziyarete geldi kendisi. Başkan Emin Kar tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Futbolcularla da bir süre sohbet ederken sıcak ve samimi bir ortam oluştu.

Beni tanıyanlar bilir. Aklıma geleni öyle pat diye sorarım.

Dün de öyle yaptım.

O küme düştüğümüz sezon Sivasspor maçına gelmediği için çok eleştirilmiş olması aklıma geldi. Kaldı ki, ben o eleştirileri haksız ve mesnetsiz bulanlardanım.

‘’Sivas maçına gelmediğiniz için eleştirilmiştiniz,  Şimdi sizi çok rahat görüyorum, bakanken gelmek çok zor geliyor muydu?’’ diye soracaktım.

Sorumu tamamlayamadan lafı ağzıma tıktı Suat Bey.

Meğer o konuda ne kadar da doluymuş.

Açtı ağzını yumdu gözünü.

Bir anlamda içini boşalttı yani.

Bunu yaparken beni provokatör olmakla da suçladı. Nereden bilsin, o soruyu sordum diye beni de o eleştiriye katılanlardan birisi olduğumu zannetmiş olmalı.

‘’Ben böyle provokatörce sorulara cevap vermem, bana bunu neden soruyorsunuz’’ diye çıkıştı.

12 yıllık siyasi yaşamı boyunca Samsunspor’a hizmet ettiğini anlattı. Ki bu satırların yazarı da o konuda hakkını teslim edenlerdendir.

‘’Beni değil, Samsunspor’u ekonomik bakımdan zor duruma düşürenleri suçlayın’’ dedi sonra ve devam etti.

‘’Samsunspor o sezon şampiyon olup Süper Lig’e çıkarken önemli bir gelir de elde etmiştir. Ama kulübü yönetenler takımı Süper Lig’de tutamadıkları gibi hiç oynamamış oyunculara paralar vererek kulübün mali yapısını bozmuşlardır. Onlardan gidin hesap sorun. Beni neden suçluyorsunuz?’’ dedi.

Suat Bey haklı esasında, ben de zaten hep onu söylüyorum.

Suat Bey Ankara’da olduğu için benim o konuda yazdıklarımdan habersiz olabilir.

Evet, Suat Bey, ben de tam olarak sizin gibi düşünüyorum. Bu şehir Samsunspor’u içinde bulunduğu bu zor duruma düşürenlerden hesap sormalıdır.

İktidar partisinin bir milletvekili olarak sizin hala siyasi gücünüzün olduğunu düşünüyorum. Siz bunu yapabilir ve Samsunspor’un mahvına kim sebep olduysa onu bulup çıkarabilir ve hesap sorabilirsiniz.

Siz bu adımı atıp hesap sormaya başlarsanız, Samsun halkı da sizi takıp edecektir. Bu konuda yazıp çizen biri olarak ben de kendimi yalnız hissetmemiş olurum hem de size müteşekkir kalırım.