Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş durumda. Recep Tayip Erdoğan adaylığını koyacak mı koymayacak mı? Eğer üç dönem uygulanacaksa koyabilir, yok iki dönemde kalınacaksa koyamayacak. AK Parti o zaman da “O yasalar Cumhurbaşkanlığı seçimleri içinde, şimdi başkanlık seçimleri yapılıyor” derler mi Meclise böyle mi gelir henüz belli değil. Şimdi henüz dillendirilmiyorsa da bu sorunun yanıtıyla yatılıp kalkılıyor.
Oysa Türkiye’de vatandaşın içinde bulunduğu hayat şartları seçimlerden önceki gündem maddesi… Bu vatanın evlatları işsizlikten kan ağlıyor. Vatandaşın büyük bölümü aç kalma korkusuyla yaşıyor. Pazara alışverişe gidenler neyi almaları gerektiğini şaşırıyorlar. Vatandaşın içinde bulunduğu bu durum sandığa yansır mı, mutlaka yansıyacaktır. Sandığa yansımaması için iktidar yine özellikle de kırsalda ve tespit edilen yoksullara yardım dağıtacak mı? Bunu önümüzdeki Ramazan ayında göreceğiz, yardımlar sadece AK Partililere mi yapılacak yoksa gerçekten ihtiyacı olanlara mı gidecek? Bu konuda mahalle muhtarlarına büyük iş düşecek, muhtarlar da iktidardaki AK Parti yöneticileri tarafından baskı altına alınacaklar mı bunu zamanı gelince göreceğiz, işte o zaman önümüzdeki dönemde seçimlerde vatandaşın sandık başında bu ayrımı hatırlayacaklar mı belli olacak.
Bugünlerde yapılan zamlar hayatı zora sokarken Mart kapıdan baktı ve havalar yine soğudu. Bu kez yine elektrik, doğalgaz ve odun kömür derdi karşımıza çıktı. Bu şartlarda iktidardaki AK Parti ve MHP ortaklığı milletvekilleri millete gitmeyi değil de muhalefeti eleştirmeyi sürdürüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, MHP’nin Samsun’da milletvekili yok, CHP milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Milletvekilleri Erhan Usta ile Bedri Yaşar Samsun’a geldiklerinde halkın arasında oluyorlar, partililerle konuşuyorlar dert dinliyorlar. Seçmen AK Parti milletvekillerinin de halkın arasında olmasını istiyor ve dertlerini anlatacaklarını dile getiriyor.
Halkın en büyük derdi, her konudaki pahalılık. Elektrik, doğalgaz ve su fiyatlarının indirilmesini istiyor Samsun halkı oysa Büyükşehir Belediyesi su fiyatları konusundaki isteklere kulaklarını kapatmış durumda.
ÇİFTLİK CADDESİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde 1 Şubat 2012 tarihinde hayata geçirilen tartışmalı parkomat sistemi, Başkan Mustafa Demir tarafından Park Tek firmasının belediye ile olan sözleşmesinin 1 Şubat 2022'de bitmesi nedeniyle kaldırıldı.
Peki, şimdi ne olacak? Çiftlik caddesinde indir bindir dışında otopark yapılamayacak mı? Yapılamayacaksa oradaki esnaf, binalarda yaşayanlar araçlarını nereye park edecekler? Çitlik Caddesi’nde binaların çoğunda otopark yok, ne olacak vatandaşın hali? Bu ve benzeri sorunlara çözüm bulunmadan sistemin kaldırılması sorunların yaşanmasına yol açmayacak mı ve bu sorunlar nasıl çözülecek? Aslına bakarsanız çok katlı binaların altında otopark olmalıydı ancak Samsun’da bu ne hikmetse olmuyor.
GÜNÜ SÖZÜ
Elmas yontulmadan nasıl kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşamaz. (Konfiçyüs)