istanbul sex shop casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama baker depolama
Samsun Zam Şampiyonu
Yazarlar // 7 Mart 2018 Çarşamba 21:59

İsmail BAŞARAN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Şubat ayı tüketici fiyat endeksi ve yurt içi üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı.

Aylık en yüksek artış yüzde 2,57 ile sağlık grubunda oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 2,24, eğlence ve kültürde yüzde 1,89, ev eşyasında yüzde 1,23 ve lokanta ve otellerde yüzde 0,95 artış gerçekleşti.

Yıllık en fazla artış yüzde 15,66 ile ev eşyası grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ulaştırma yüzde 13,19, giyim ve ayakkabı yüzde 11,77, lokanta ve oteller yüzde 11,53 ve eğitim yüzde 10,88 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

Aylık en yüksek artış yüzde 1,12 ile TR83 (Samsun, Tokat, Çorum, Amasya)’da oldu.

Kısaca Samsun yine şampiyonluğu elinden bırakmadı.

İki tarafında Bafra ve Çarşamba ovası olan Samsun’da özellikle gıda ürünleri ve sebze fiyatlarının yüksekliği dikkat çekerken akıllara “ekip biçmeyi de mi unuttuk” sorusunu getirdi.

Hükümetin üretici ve besicilere uyguladığı yanlış politikaların sorunu gittikçe büyüttüğü geçimlerini tarlalardan sağlayan vatandaşlar tarafından da sıkça dillendirilmeye başlanması seçim öncesi iktidar partisi yöneticilerini düşündürüyor.

Her ne kadar sınır ötesi harekâta yoğunlaşmışsa vatandaşın zamlara daha ne kadar dayanabileceği merak konusu oluyor.

Çiftçiler arasındaki homurdanmaların yükseliyor olması seçim öncesinde acaba ne anlam taşıyor?

Yoksa üretici uyanıyor mu?

 

SECİMDEN ÖNCE Mİ SONRA MI?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Afrin'deki mücadelemiz hem ülkemizin sınırlarını korumak hem de ülkemizdeki Suriyelileri huzur içinde evlerine dönmelerini sağlamaktır" demiş.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın, hafta sonu katıldığı Samsun ilçe kongrelerinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken kullandığı bu cümle akıllara bir sorunun gelmesine de yol açtı.

Soru şöyle: Bu Suriyeliler seçimden önce mi gidecekler yoksa seçimden sonra mı? Seçimden sonra gideceklerse seçimlerde oy kullanabilecekler mi?

Bu soruya kim cevap verecek?

 

GÖZDEN KAÇMASIN

Resmi Gazetede bir düzenleme yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Buna göre yardımcı doçentlik kaldırılmış oldu.

Yeni kanuna göre yardımcı doçentlik yerine doktor öğretim üyesi kadrosu geldi.

Öğretim elemanları; yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerinden; öğretim üyeleri ise profesör, doçent ve doktor öğretim üyesinden oluşacak.

Bunun neden yapıldığını anlayanınız var mı? Benim bu konulara kafam pek fazla çalışmaz da. Yani yıllardır yardımcı doçent denilenler doktor değillerdi de bir düzenlemeyle mi doktor oluverdiler?