Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Samsun’a yapacağı hizmetler arasına tersaneyi de katmıştı. O zaman bu tersanede 15 bin işçi çalıştırılacağı da öne sürülmüştü. Tuzla Tersanesi Samsun’a getirilecekti ve Samsun’da işsizlik en az noktaya getirilecekti.
Anca aradan geçen bunca yıl içinde AK Parti döneminde bu iş yapılamadı, sonuç olarak da 15 bin kişiye iş bulunamadı.
Yılmaz görevde kaldığı süre içinde Çiftlik Caddesi’ni orada bunan vatandaşlara sorarak trafiğe kapattı, amaç buradaki alışverişleri hızlandırmaktı.
Sonra ne oldu biliyor musunuz trafiğe kapanan bu yolda işletmeler, mağazalar birer birer kapanmaya başladı. Bir işletme alıcı bulunamadığı yani ürünlerini satamadığı için kapanır.
Yerel yönetim seçimleri öncesinde Çiftlik Caddesi yine gündeme geldi. Cumhur İttifakı’nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir Çiftlik Caddesi’nin trafiğe açılacağı yolunda bir açıklama yaptı.
Demir bu projeye halkla barışık adını da verdi. Demek ki caddenin trafiğe açılıp açılmayacağı halka ve işletme sahiplerine sorulacak.
Evet, çıkarsa cadde trafiğe açılacak, ya hayır çıkarsa ne olacak, yine açılacak mı?
Mustafa Demir ilçe minibüslerinin şehir merkezine girmesine, eski fuar alanının yeniden kurulmasından Anakent İş Merkezi'nin yıkılmasına kadar projelerden de bahsetti. Bu demek ki Samsun yine bir şantiye alanına dönüşecek. Hizmet hizmettir de bütün bu sayılanlar giderle oluşacak işler.
Yıkmak kolay da yapmak zordur, bu hizmetler için yıllarca harcanan paralar boşa mı gidecek?
Minibüslerin şehir merkezine girmesi yolcular için iyi olacak olmasına da şehir merkezinde yaratacağı trafik sıkışıklığı acaba nasıl çözüme kavuşturulacak?
ENFLASYON CANAVARI
Vatandaş ittifaklar ve seçimlere yoğunlaştırırken, algı operasyonu yapıp geçim sıkıntısı unutturulmak istenirken açıklanan enflasyon rakamları neler oluyor ülkede?
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) 2019 yılı Türkiye enflasyon tahmini yüzde 16,2 olarak, 2019 yılı işsizlik tahmini yüzde 12,5 ve büyüme tahmini de yüzde 1,0 olarak açıkladı.
Buyurun buradan yakın şimdi. Liderler, hem iktidarda bulunanlar hem de muhalefette olanlar bu gerçeklerle ilgilenmiyorlar. Belediyeler vatandaştan aldıkları paralarla sözün ona hizmet adı altında domates biber patlıcan satıp rakamları düşürüyorlar. Belediyeler kimin parasıyla yapıyorlar bunu, dışarıdan bir yerlerden yardım mı alıyorlar yoksa vatandaşın parasıyla mı getiriyorlar ürünleri?
Enflasyonun düşürülmesi için ne yapmak gerekiyor? Üretmek gerekiyor üretmek. Türkiye dışarı bağımlı kaldıkça üretmeyip hep tükettikçe hem dar gelirli ile ağalar arasındaki gelir farkının makası açılacak hem de enflasyon düşmediği gibi dar gelirlinin alım gücü daha da azalacak.
Sonuç; Yaratanın verdiği aklı kendimiz kullanamaz ve siyasetçilere kiraya verirsek sonucuna da katlanmamız gerekir. Sonra ağlamanın faydası olmadığı görülür de iş işten geçmiş olur.
GÜNÜN SÖZÜ
Olmayasın karaktersiz, çok konuşan yerli yersiz, adın doğru kendin hırsız, karanlıkta dolaşırsın… (Aşık Veysel)