limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Özgür Özel, İstifalarını İstemiş Aslında
Yazarlar // 22 Mayıs 2024 Çarşamba 18:18

Ragıp GÖKER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs törenlerine katılmak için geldiği Samsun'da, ''Kütahya'yı, Afyon'u Manisa'yı, Giresun'u,  Amasya'yı, Kastamonu'yu alırken, Milli Mücadelenin başlatıldığı kenti alamamızı asla kabul edemiyorum.'' demiş

Özel aslında , ''Bırakıp gidin, benim de elimi rahatlatın'' demiş ama anlayabilene elbette,

Özel bu sözleri üstelik, Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ'ın yanı başında söylemiş.

Yener Cabbar, gerek önceki akşam attığı twitter mesajında, gerekse, dünkü köşesinde ''Özgür Özel, daha ne desin'' diye sormuş.

''Lafın tamamı deliye söylenir'' demiş büyüklerimiz.

Bu sözün başka türlü söylendiği de olur ama terbiyem o türlü söylemeye müsaade etmiyor.

Büyüklerimiz böylesi durumlar için ayrıca ''Arif olan anlar da'' demişler.

''Herkesin anlayacağı kadar açık söylenmeyen bir sözün, gerçek anlamını kavrayanlar için söylenen bir söz'' demek istemişler yani.

Bu köşede 15 Mayıs günü yayınlanan ve henüz mürekkebi kurumamış olan ''Özel'e ne mazeret sunacaklar'' başlıklı yazım olmak üzere, 31 Mart seçimlerini değerlendirirken tefrika ettiğimiz görüşlerimizin yayınlandığı çok sayıdaki yazımda, CHP'nin Samsun il ve ilçe örgütlerinin istifa etmeleri gerektiğini yazmıştık.

Ki;

Özgür Özel'in de konuşmasında Milli Mücadelenin başlatıldığı kenti alamamızı asla kabul edemiyorum.'' dediği gibi Samsun'daki hiç bir CHP'linin Samsun seçim sonuçlarını içine sindiremeyeceği bir gerçektir.

Ki;

CHP, 31 Mart'ta 47 yıl sonra ilk defa Türkiye genelinde birinci parti olurken ve seçim haritası büyük ölçüde kırmızıya boyanmışken, Samsun'un haritadaki renginin hala sarı kalması, Samsunlu CHP'lilerin boynunu bükmüştür.

Özellikle Büyükşehir için en uygun aday bulunmuşken üstelik.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, kazanmak için olağanüstü bir performans gösterirken, il ve ilçe örgütlerinden hiç destek alamadı.

Öncü seçimlerin, 'Yalnız Savaşçısı' gibiydi adeta.

Kİ;

Cevat Öncü'ye, demokratlar ve.dahi Ülkücü camiada sözü geçen bir çok isim ki; saymamı isteseniz, bir çoğunun adını bir çırpıda sayarım ama kendilerinden izin almadığım için de bunu yapamam ancak, bu akil adamların her biri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en uygun adayın Cevat Öncü olduğunu düşünerek, kazanması için gayret gösterirken, CHP'nin il ve ilçe örgütleri sahada yok gibiydiler.

Haklarını yemek istemem, 14 Mayıs Platformunun CHP'li gönüllülerden oluşan paydaşları da, Öncü'den desteğini esirgemeyenler arasındaydı ama sahada en az görülenler örgüt yöneticileriydi.

Bu nedenlerdir ki;

Mehmet Özdağ ile birlikte il ve ilçelerin Samsun'da partisinin MYK'sını toplayan Özgür Özel'e istifalarını sunmaları gerekir diye düşünüyorum.

Özel'de 19 Mayıs törenleri için geldiği Samsun'daki Tütün İskelesinde kendisini dinleyen gençlerle konuşurken, üstü kapalı olarak bu talebini dile getirmiş aslında.

Özel'in, Kütahya ve Kastamonu gibi illerdeki seçim başarısını örnek gösterirken Milli Mücadelenin başlatıldığı Samsun'un kazanılamamasını kabul edememe nedeni başka türlü izah edilemez.

Diyebilirsiniz ki;

''Versin kararını, alsın görevden''

Mümkün elbette.

CHP Genel Başkanı olarak Özgür Özel'in de bunu yapma yetkisi var.

Ve fakat.

Sosyal Demokrat siyasal anlayışın partisi olan CHP'de, seçilmiş il ve ilçe başkanlarını görevden almak gibi bir uygulama, en son en son başvurulacak çaredir.

Yazının hazırlandığı sırada MYK toplantısı devam ediyordu ancak, bu toplantıdan, Samsun örgütlerinin görevden alınması gibi bir kararın çıkmasını beklemiyorum.

Özel, bir süre daha Özdağ ve ekibinin istifa etmelerini bekleyecektir diye düşünüyorum ancak, Rahmetli Süleyman Demirel'in dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre olduğu için böyle bir karar çıkarsa, buna da şaşırmayacağımı söylemek isterim.

Süreç nasıl işleyecek, bekleyip göreceğiz