limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Özel'e ne Mazeret Sunacaklar
Yazarlar // 15 Mayıs 2024 Çarşamba 08:50

Ragıp GÖKER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Başkanı Mehmet Özdağ'ın daveti üzerine 19 Mayıs törenlerine katılmak için Samsun'a gelecek.

Özel, törenleri izledikten sonra CHP'nin Parti Meclisini de Samsun'da toplayacak.

Atatürk'ün Şehri olarak bilinen Samsun'u kaybeden CHP'nin Parti Meclisinde hiç kuşkusuz önemli kararlar alınacaktır.

Özel liderliğindeki CHP, 47 yıl sonra ülke genelinde birinci parti çıkmıştı.

Ve fakat.

Türkiye haritasının önemli bölümü kırmızıya boyanırken, Samsun yine sarı kalmıştı biliyrsunuz.

CHP üstelik Muzaffer Önder'den sonra bulabildiği en doğru aday olan Cevat Öncü'yle yarışa katılmasına rağmen Büyükşehir'i AK Parti'ye kaptırmıştı.

Ki;

Cevat Öncü'nün olağanüstü çabasıyla partisinin oylarını yüzde 50 dolayında artırmasına rağmen seçim yine de kaybedilmişti.

Öncü üç ay boyunca sadece örgüt desteğinden yoksun çalışırken, CHP'yi temsilen yanında sadece Milletvekili Murat Çan vardı.

Seçim sürecinde il ve ilçe örgütleri kelimenin tam anlamıyla tel tel döküldüler.

Seçim günü birçok sandıkta ve gece de, seçim kurullarında parti görevlisi bile yoktu.

Oysa seçimlere bir kaç gün kala Öncü'nün ''Sandıklarda parti görevlilerimiz yeterli mi?'' şeklindeki sorusuna, İl Başkanı Özdağ tarafından ''Bir sorun yok'' yanıtı alındığı biliniyor.

Özdağ ''O iş bende'' gibisinden bir tavır sergilemişti ancak, Cevat Öncü nokta atışı sonuçları merak için aradığı kimi sandık görevlilerinden ''Ben eve geldim'' yanıtı alınca şaşkına dönmüştü.

Sandık görevlilerine ıslak imzalı sandık tutanaklarını, evlerine gitmeden önce partiye vermeleri gerektiği şeklinde bir eğitim verildi mi o da bilinmiyor ancak,  bu konuda işin sıkı tutulması gerektiğini en acemi parti görevlisi de biliyor olmalıydı.

Her neyse;

Özgür Özel, Özdağ'ın davetiyle 19 Mayıs törenleri için Samsun'a gelecek.

Parti Meclisi'ni de Samsun'da toplayacak.

Muhtemeldir ki; PM'de, ülke genelindeki sonuçlarla birlikte Samsun'un seçim sonucu da masaya yatırılacaktır.

Zira Özel, 31 Mart sonrası katıldığı bir televizyon programında Gaziantep ve Samsun sonuçlarına çok üzüldüğünü söyleyerek, Samsun'a verdiği öneme dikkati çekmişti.

Bu nedenledir ki;

Özel, Cevat Öncü'nün ortaya koyduğu performanstan memnun olduğu biliniyorken, partisinin Samsun'da sadece Atakum'u kazanmış olmasıyla yetinmeyecektir.

Büyükşehir'le birlikte, özellikle İlkadım'ın kaybedilme nedenlerini merak edip soracaktır.

Samsun seçim sonuçlarıyla ilgili olarak Özel'in elinde aralarında bu satırlarda yazılanların yanı sıra, Büyükşehir Adayı Cevat Öncü ve Kılıçdaroğlu döneminde Genel Sekreter olarak da görev yapmış olan Eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu tarafından da, Özel'e Samsun sonuçlarıyla ilgili bir rapor verildiğini biliyoruz.

Özel, Samsun'a gelmişken gerek İl Başkanı Mehmet Özdağ'a ve gerekse İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar'a ''Biz birçok belediyeyi kazanırken siz neden kaybettiniz?'' diye soracaktır.

Özel soracaktır, sormasına da, Özdağ ve Telatar'ın verecekleri cevaplar 'Kem-küm'den öte gitmeyecektir ama Özel, bu 'Kem-küm'le sınırlı cevaptan ne kadar tatmin olacak, onu da ben tahmin edemiyorum.

Samsun'daki PM toplantısından, Samsun'un yanı sıra, seçim kaybetmiş örgütlerle ilgili, ''Hizmetleriniz için teşekkür ederiz arkadaşlar ama sizinle buraya kadarmış'' şeklinde bir karar çıkması durumunda, buna şaşırmayacağımı da buraya not olarak düşürmek isterim.