istanbul sex shop casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama baker depolama
Oynatmaya Az Kaldı
Yazarlar // 27 Haziran 2018 Çarşamba 23:19

İsmail BAŞARAN

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Alınlarının akıyla bir seçimi daha geride bıraktıklarını belirten Karaduman, "AK Parti olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana giderek büyüyen teşkilatlarımızla sürdürdüğümüz seçim çalışmalarımız neticesinde bir zaferi daha ilan etmiş bulunmaktayız" dedi.

Peki, gerçek bu mu sizce?

Bu soruya partili olanlar evet cevabı verebilirler, serbesttirler de Genel Merkez acaba böyle mi düşünecek?

Samsun’da partinin oyları düşmüştür.

Samsun’da AK Parti’nin milletvekili sayısı düşmüştür.

Bu acaba Samsun’da vatandaşın AK Parti’ye güveninin azalmakta olduğunun kanıtı değil midir?

Sayın Karaduman’ın açıklaması, Samsun’da teşkilat yöneticilerinin sorgulanmayacağı anlamı taşımaz elbette. Çünkü milletvekili sayısı ile seçmen sayısındaki azalmanın faturası herhalde sonunda Karaduman’a ve yönetimine kesilecektir. Sadece Karaduman’a mı kesilecek hesap?

Bu hesabı ödeyecekler arasında Samsun’un 17 ilçesinin belediye başkanları da bulunacaktır elbet. Merak ettiğim, bu hesabın ne kadarı yeniden seçilen milletvekillerine düşecek.

Gelelim Samsun’da oyların gerilemesinin nedenlerine.

Samsunspor’un bu gerilemede etkisi var mıdır, yeteri kadar takımın arkasında ekonomik ve siyaset olarak durulmuş mudur?

Samsun’daki yatırımların adil dağıtılıp dağıtılmamasının etkisi var mıdır?

Samsun’da hayvancılık ve besiciliğin, pirinç ithalatının, fındık fiyatlarının düşmesinin olumsuzlukları sandığa yansımışsa giderilmesi için yapılması gerekenler araştırılacak mıdır?

Hayat pahallılığının, akaryakıt fiyatlarının artmasının, dövizin yükselişinin ne gibi etkileri olmuştur, Suriyelilerin Samsun’a doldurulmasının ekonomik ve sosyal paşamı olumsuz etkilemesinin nedenleri var mıdır elbette araştırılacaktır.

Ya da bana öyle geliyor. Yok, araştırılmayacaksa vatandaş halinden memnunsa ne denebilir ki?

Yeni vergiler gelecek midir?

Ekonominin düzelmesi için hükümet böyle bir yola başvuracak mıdır?

Vergiler karşısında vatandaş kızacak mı yoksa gülüp geçecek mi?

Kızarsa sorun yok, gülüp geçerse sorun işte o zaman başlamış demektir.

Padişahlardan biri, yeni vergiler koyduğunda ya da mevcut vergileri artırdığında, sadrazama;

Git bakalım, halkın arasında bir dolaş. Vergilere alışmışlar mı dermiş. Sadrazam da, halkın arasında dolaştıktan sona padişaha;

Padişahım, halkın suratı biraz asık, canı da sıkılmış durumda ama işlerine devam ediyorlar dediğinde padişah da şu şekilde yorum yaparmış:

Tamam, demek ki sorun yok. Alışırlar, alışırlar.

Bir süre sonra yine vergiler artırıldığında, padişahın talimatı üzerine sadrazam halkın arasında dolaşır ve izlenimlerini aktarırmış;

Padişahım, bu kez suratları çok asık. Merhaba desen, yüzüne dik dik bakıyorlar. Sonraki her an kavga edecek gibiler. Suratlarından düşen bin parça. Galiba bu kez vergileri çok artırdık.

Yok,yok. Merak etme sen. Önemli bir şey gözükmüyor. Alışırlar, alışırlar...

Bu böyle devam etmiş gitmiş.

Günlerden bir gün, yine yeni vergiler getirildiğinde, sadrazam halkın arasına karışmış, dolaşıp geldiğinde şaşkın bir vaziyetteymiş.

Padişahım hiç sormayın. Bu kez kafam karmakarışık oldu. Hçbir şey anlamadım. Herkes çok neşeli, gülüyor hatta sokaklarda dans ediyorlar, oynuyorlar...

‘Aman’ demiş padişah.

Eğer halk dans etmeye ve oynamaya başladıysa, demek ki durum çok kötü. Hiçbir şeyi umursamıyorlar demektir. Galiba vergileri çok artırdık. Hemen vergileri indirelim. Yoksa perişan oluruz.

Türkiye’de de merak edilen Bir türlü önüne geçilemeyen zamların ne zaman durdurulabileceği, durdurulamazsa da halkın ne zaman oynamaya başlayacağıdır.