Bir yıl içinde benzin ve mazota kaç kez zam geldiğini sürücüler de unuttu, pampaları ayarlayanlar da. Ancak bunu unutmayan ve her fırsatta vatandaşın sırtına yüklemekten geri durmayan iktidar yine zam yaptı. Araç sahipleri de burunlarından solumaya başladı. Şimdi birileri çıkacak ne yapalım yani kuzeyimizde büyük bir savaş var deyip topu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa atacaklar.
Bu kaçınılmaz bizler de söylenenlere yine inanacağız. “Kendi petrolümüzü çıkaramıyoruz ne yapalım” diyenler olacaktır. Tamamda buğday fiyatları neden borsa gibi yükseliyor? Kendi buğdayımızı da üretemiyor muyuz?
Üretiriz elbette de akaryakıt fiyatı yüksek olduğu için tarlaları süremiyoruz diye birileri ortaya çıkabilir. Çıkmasın arkadaş KDV ve ÖTV fiyatlarının bu gibi hallerde düşürülmesi gerekmez mi, düşürülsün fiyatlar vatandaş akaryakıtı ucuz alsın tarlasını da rahatlıkla sürsün.
Türkiye’nin son yirmi yılda üretebilen ülkeden çıkarılıp tüketen ülke haline gelmesinin sorumlusu üretici değildir, sorumlu iğneden ipliğe zam yapan buğday üretimini desteklemek yerine ithalatı ön planda tutan iş başındaki hükümet ve yanlış politikalarıdır. Ne oldu şimdi, Rusya ile Ukrayna birbirine girdi, biz buğdayı nereden alacağız?
Savaşan bu iki ülke bize buğday mı satar, elbette hayır. O zaman ne olacak başka kapıları mı çalacağız? Akaryakıta gelen zamlardan sonra her ürüne ve özellikle de gıda maddelerine zam gelmesi kaçınılmazdır. Akaryakıta gelen zamlar nakliyecileri de zorda bıraktı. Akaryakıt fiyatlarından yakınan nakliyeciler, geçici bir süre için de olsa bu savaş ortamında Türkiye genelinde kontak kapatıp zamları protesto etmeye kalkarsa ne olacak halimiz?
ENFLASYON KISKACI
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre "Aylık olarak tüketici enflasyonu yüzde 11,1 geldi. Yıllık olarak da enflasyon 48,69’a çıktı. Samsun Milletvekili Erhan Usta konuyla ilgili olarak “Adalet ve Kalkınma Partisi, enflasyonu devraldığından bu yana çok büyük bir noktaya getirdi. Bu hem üretici hem de tüketici enflasyonu durumunda böyle" dedi.
Şimdi çıkıp iktidar yanlıları savaş var ne yapalım diyebilirler de bu topa hiç girmesinler çünkü enflasyon savaş çıkmadan yükseldi. Şimdiden sonra ne olacak bunu kestirmek te zor. Vatandaş olarak bizler bu enflasyon kıskacında eziliyoruz. Maaşlara gelen zamlar bu iki ay içinde eriyip gitti. Elektrik fiyatlarının yüksekliği nedeniyle millet TV’sini bile açamaz durumda.
BUGÜN 28 ŞUBAT
Tarihimizde her gün için neredeyse bir olumsuzluk var. 28 Şubatta ne olmuştu? Necmettin Erbakan'ın başbakan, Tansu Çiller'in başbakan yardımcısı olduğu 28 Şubat 1997'de yapılan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla irticaya karşı başlayan ordu ve bürokrasi merkezli süreç Erbakan'ın istifasına ve REFAHYOL Hükûmetinin dağılmasına yol açmıştı. Türk siyasi tarihine geçen kararların uygulandığı dönemde Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda değişimler yaşanmıştı. Yaşananlar postmodern darbe olarak da adlandırılmıştı. Verilen kararların ve yaptırımların uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için Çevik Bir öncülüğünde Batı Çalışma Grubu kurulmuş 28 Şubat sürecinde aktif rol alan bazı kişiler (Çetin Doğan, Kemal Gürüz vs.) daha sonra Balyoz, Ergenekon gibi davalarda yargılanmıştır. Bu irtica işi Türkiye’nin başına hep dert olmuştur. Birileri çıkmış Kubilay'ı şehit etmiştir, bir başkası çıkmış İskilip’de bayrak açmıştır.
GÜNÜN SÖZÜ
Giysilerini kendilerinin en önemli yanı sayanlar genellikle giysilerinden daha değerli olamazlar. (William Hazlitt)