limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
İYİ Parti ve Türk Siyasetindeki Dalgalanmalar
Yazarlar // 22 Ekim 2020 Perşembe 10:35

Ragıp GÖKER

Siyaset toz-duman.

Önce AK Parti’den kopmalar oldu malumunuz.

Kopanlardan biri Genel Başkan ve hatta Başbakan olmuş Ahmet Davutoğlu idi.

Ki;
Ahmet Davutoğlu, bu ülkede hemen hemen iki seçmenden birinin oyunu alarak, AK Parti’ye büyük bir seçim zaferi kazandırdıktan sonra partisinden koparılmıştı.

AK Parti’den kopanların bir diğeri de, AK Parti hükümetlerinin ekonomi politikalarına bir denem yön vermiş bakanlardan biri olan Ali Babacan’dı.

Rüzgar şimdilerde onları başka taraflara savurdu.

AK Parti’de siyaset yapma imkanları kalmadığına inandıkları için her ikisinin de şimdi kendi partileri var.

Bunun yanı sıra, AK Parti’de milletvekillerinden bazılarının, atanmış bakanlara iş yaptıramadıklarına dair şikayetlerin arttığı konuşuluyor.

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin hala tek hakimi o nedenle, parti içinde pek fazla çatlak ses işitilmiyor olsa da, ileride kazan kaldıranlar çıkarsa buna da pek fazla şaşırmayacağım yani.

**

CHP’deki İnce sorunu, hangi boyuta taşınacak.

Parti kurduracaklar mı İnce’ye mesela.

İnce CHP’nin yeni ‘Bir Böleni’ olur mu yani.

Muharrem İnce’nin, hareketi ‘Dağ fare doğurdu’ anlayışındaki gibi CHP’de bölünme bekleyenlerin heveslerini şimdilik boşa çıkarmış gibi bir görüntü veriyor.

**

MHP’nin bünyesinden de İYİ Parti çıktı.

Taraflı tarafsız herkeste, Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’nin ‘merkez sağın’ yeni partisi olacağına dair büyük bir beklenti oluşmuştu.

Doğrusu bu ya Akşener’in siyasi bir figür olarak performansı, merkez sağın yeni lideri olma beklentisi içinde olanları da umutlandırmıştı aslında.

Ve fakat.

Son kongre sonrası yaşananlar ve özellikle Ümit Ozdağ’ın çıkışı gibi partinin imajına zedeleyecek eylemleri önleme konusunda başarılı olduğunu söyleyemez kimse.

İYİ Parti’nin Koray Aydın’ın kontrolüne geçtiği de inkar edilemez.

Parti’de Aytun Çıray örneğinde olduğu gibi merkez sağ tandanslı siyasetçiler tavsiye edilmiştir.

‘’Ümit Özdağ’ın çıkışına ne demeli, Özdağ merkez sağ tandanslı değil ki’’ diye düşünenler vardır.

Haklıdırlar.

Ülkücü kökenlidir Özdağ zira.

Ve hatta Babası Muzaffer Özdağ, Alpaslan Türkeş’le birlikte MHP’yi kuran üç kişiden biridir.

1960 darbesine Kurmay Yüzbaşı olarak katılmış olan Muzaffer Özdağ’ın, asker kökenli bir siyasetçi olarak devletin yapısını ve işleyiş biçimini de çok iyi bildiğini düşünüyorum.

Bu nedenle, Ümit Özdağ’ın da rahmetli babasından devleti ve de ayrıca siyasetin inceliklerini öğrenmiş olduğunu düşünmemi kimse yadırgamayacaktır.

Demem o ki;

Ümit Özdağ, İYİ Parti’deki geleceğini bütünüyle tehlikeye atacak böyle bir adım düşünmeden ve ince eleyip, sık dokumadan atmış olamaz.

Bu çıkışın, ülkemiz siyasetinde böylesi dalgalanmaların yaşandığı döneme gelmesi de manidardır.

Muhalefetin çağrısı doğrultusunda erken seçim olur mu?

Kılıçdaroğlu dahil çok kişi seçim kararını Bahçeli’den bekliyor ama buna Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verir.

Ancak, seçim erken veya zamanında yapılmış olsun, seçim sonrası Türkiye’de siyasetin yeniden şekil alacağına dair bir beklenti olduğu da muhakkak.

Özdağ’ın çıkışını da bu nedenle, yeni siyaset ortamı öncesi pozisyon almak amacılı yapılmış olacağı şeklinde yorumlamak da mümkün pekala.