limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
İsmail Uyanık: Bu Sadece Bir Başlangıç
Yazarlar // 13 Temmuz 2024 Cumartesi 20:52

Ragıp GÖKER

Samsunspor'un efsane başkanlarından İsmail Uyanık, "Bu sistemde seçimleri kazanmak bir yana demokratik bir seçime katılmamızın anlamsız ve hatta dosyamızda mevcut 36 cesur imzanın seçime katılma yeter sayısına ulaşmasının mümkün olamayacağını gördüm'' diyerek TFF Başkan Adaylığından çekildiğini duyurdu.
Mesajı görünce, üzüldüğümü söyleyerek aradığım İsmail Uyanık, ''Üzülme, bu daha başlangıç'' dedi.
İsmail Başkan'ın ''Bu daha başlangıç'' mesajı, kirletilmiş futbol dünyamızın yakın gelecekte temiz bir yönetime ulaşacağı umudumuzun tazelenmesine neden oldu.
Başkanın, hedefe bir adım kala adaylıktan çekilmek zorunda kalmış olmasına ise üzüldüğümü söylerken, şimdi bir engelle karşılaşmış olmasına rağmen çıktığı bu yolda mücadeleye devam edeceğine dair kararlılığına da sevindiğimi de ayrıca belirtmek isterim.
Yaşları 30'un altında olanların hatırlayamayacağı ama bir zamanlar, günde 700 bin dolayında tiraja ulaşmış Rahmetli Kemal Ilıcak'ın Tercüman gazetesi yayınlanırdı bu ülkede.
Siyasal haberlerine daha çok merkez sağa oy veren seçmenler ilgi gösterirdi ancak, Tercüman'ın Rahmetli Necmi Tanyolaç'ın yönetimindeki spor sayfasındaki haberler ise ülkenin her kesimi tarafından okunur ve ilgi görürdü.
Ki;
Günümüzde spor kamuoyunun yakından tanıdığı Şansal Büyüka, Oğuz Tongsir, Cengiz Tokgöz gibi isimler de, Tercüman'ın 700 binli tiraja ulaşmasında, Rahmetli Tanyolaç'la birlikte emek vermiş spor yazarlarıydı.
İlginç bir logosu vardı Tercüman'ın ve logonun altında, ''Güneş her gün yeniden doğar ve her gün taze bir başlangıçtır'' şeklinde çok anlamlı bir de not yer alırdı.
Engellerle karşılaşan insanlar, kimi zaman yılgınlığa düşer ya.
Kendimde de rastladığım böylesi durumları aşmak ve yeni bir başlangıç yapmak için Tercüman'ın logosunu ve altındaki o notu hatırlarım.
Başarı sürdürülebilir olduğu derece değerlidir diye inanmışımdır.
Çünkü bazen bir tesadüfün sonucunda da başarı yakalanabilir ancak, sürdürülebilir olması için kararlılık gerektiği gibi inanç, bilgi, beceri ve elbette çok çalışmak da gerekir.
İnsanların önüne türlü engeller çıkabilir ama engelleri aşmak, varoluşumuzun en büyük zevki olduğu da bilinmelidir.
Çoğalıyoruz, çoğaldıkça da sorunlarımız artıyor.
Kirlilik de sorunlarımızdan biri ve belki de en önemlisidir.
Ki;
Önce siyasetin dili kirlendi.
Sona kirlilik her yanımızı sardı maalesef.
Her şey kirlenirken, kitleleri peşinden sürükleyen futbolun temiz kalabileceğini düşünmek fazlaca saflık olurdu.
Kirlilikten futbol da nasibini aldı elbette.
Herkesin taraftarı olduğu bir takım var ama şampiyon olan takımın taraftarı da, küme düşen takımın taraftarı da mutlu değil nedense.
Herkes, futbolumuzu idare eden federasyon yönetiminden şikayet ediyor.
Sorarsan, federasyon özerk bir yönetime sahip ama bu ülkede  federasyonun işleyişine karışmayanların sayısı sanırım bir elin parmakları kadardır.
18 Temmuz günü federasyonda seçim yapılacak.
TFF'ye başkan adayı olabilmek için TC vatandaşları arasından seçilmek için yasal engeli bulunmayan herkes adaylık başvurusu yapabilir ama genel kuruldan on gün önce üyelerin yüzde 15'inden yazılı onay alabilenler ancak aday olabiliyorlar.
Aday olacak kişi, 64 yürekli federasyon üyesinin ''Seni destekliyorum'' anlamına da gelebilecek onayını da alması gerekiyor ki; sorun da burada başlıyor zaten.
Süreçte neler yaşanıyorsa artık.
İmza vereceğini söyleyen üye bile bir anda fikir değiştirebiliyor.
Seçilebileceği düşünülen adaylardan Servet Yardımcı mesela ki; süreçte ne yaşandıysa artık, son anda adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Yardımcı, adaylıktan çekildiğinde, ''TFF başkanlığına adaylığımı açıklamamın ardından, malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, benimle birlikte yola çıkan insanların geçmişiyle ve ahlâkıyla asla bağdaşmayacak şekilde, yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla, şahsımı, ailemi, onurumu, haysiyetimi, itibarımı, hedef almaktadır.'' şeklinde zehir zemberek bir açıklama yaptı.
Bağımsız ve özerk futbol ilkesiyle TFF Başkan Adaylığını açıklayan İsmail Uyanık da çekilme gerekçesini, ''Türk futbol paydaşlarının, futbol dışı aktörler tarafından yönetilmek ve yönlendirilmek konusunda aynı kararlılıkta olduğunu, futbol ailesinin de katkılarıyla siyaset ve futbolun ayrılmasının gelinen noktada mümkün olmayacağını'' anladım diyerek, futbol dünyasına siyasetin bulaşmış olduğuna dikkati çekiyordu.
Gerek siyaset dünyamızdaki ve gerekse, futbolumuzdaki kirlilik de bir gün son bulacak.
Buna gönülden inanıyorum.
İsmail Uyanık'ın, ''Bu daha bu başlangıç'' demesi de futbolumuzdaki kirliliğin bir gün son bulacağına dair umudumu artırmıştır.