Yazarlar // 17 Eylül 2019 Salı 07:44
İsmail BAŞARAN
Samsun’da Millet ittifakı olarak seçime giren ve de kazanan İlkadım Belediyesi’nde neler oluyor?
Şöyle geçmişe seçimlere gidip bir hatırlayalım: İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP'nin ortak olduğu "Millet İttifakı" çatısı altında seçime girmiş ve kazanmıştı.
Başkan Demirtaş, "Millet İttifakı" ortağı olan İYİ Parti ve CHP'li isimlerden oluşan "Meclis Üyesi" listesi hazırlamıştı ve bu imler meclise girmişlerdi.
Güzel çalışıyorlardı da ne oldu şimdi iş ayrılma safhasına geldi?
Gelen haberlere göre Demirtaş’ın listesinden meclise giren beş üye İYİ partiden ayrılıp CHP’ye dönüş yapacaklarmış. Bu ne demek şimdi biliyor musunuz?
Biraz açıklamaya çalışalım. CHP sanırım İlkadım Belediyesi’ndeki Meclis çalışmalarından ve Demirtaş’ın tutumundan rahatsız olmuş ki böyle bir karar almış. Karar da İYİ parti grubundan ayrılan üyelerin bağımsız kalması değil CHP’ye katılması halinde gerçekleşiyor.
Başkan İYİ Parti’li olabilir ancak “dizginler bizim bu elimizde” demeye getiriyor herhalde CHP. Bunun da asıl nedeni fikir ayrılığıdır kanımca, fikir ayrılığı da çalışmalarla ilgilidir.
Her ne olursa olsun bu İlkadım’da çalışmaları engelleyecekse olan yine vatandaşa olacaktır.
Vatandaşa Hizmet denilince neden hemen belediyelerin aklına caddelerin düzenlenmesi geliyor acaba?
Vatandaş görsün de “Bizim Belediye Çalışıyor” desin diye mi?
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,'' İhtiyaç duyulan bölgelere öncelik vererek asfalttan kaldırıma, yol yapım çalışması ve iyileştirme çalışmalarına kadar ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Yapılan çalışmaları bizzat yerinde görüp, takip etmek maksadıyla çalışma yapılan cadde üzerinde bulunan bir girişimi olacak mı veya oldu mu? Sayın Demirtaş çalışmayı kasaplar arastasını düzeltmek olarak görüyor galiba.
İlkadım Belediyesi’nin kırsalında yani mahalle olan köylerinden öğrencileri okullarına taşıyacak bir çalışması var mı bilmiyorum da sıkıntı yaşanıyormuş Demirtaş duymuştur ve önlem alacaktır.
SAMSUN AFET BÖLGESİNDE Mİ?
Jeofizik Mühendisleri Odası'na üye Jeofizik Mühendisleri Ali Zeynel Abidin Denizoğlu ve Murat Akbaş, Samsun'un afet ve deprem alanında nasıl bir durumda olduğunu masaya yatırmışlar.
Mühendisler, 'Yerleşim yeri seçiminde yerbilimlerinin önemi ve Samsun'un afet riskleri' başlığıyla bir rapor hazırlamışlar. Sonuç da korkutucu olarak çıkmış.
Samsun’da heyelanlı ve deprem bölgeleri belirlenmiş.
Samsun'un heyelanlı ve deprem bölgelerine dikkati çekilirken, kentin en merkezi alanları İlkadım ve Atakum ilçelerinin bazı bölümlerinin afet ve deprem anında risk altında olduğuna vurgu yapılmış.
Buyurun bakalım, ne olacak şimdi? Binaların ölçümleri yeniden mi yapılacak, zemin ölçümlerinden sonra kat miktarları yeniden mi belirlenecek, yüksek binalarda tıraşlama yapılacak mı?
Benim kafam karıştı. Bu raporları daha önce yapsaydınız olmaz mıydı, yaptınız da dikkate mi alan olmadı?
GÜNÜN SÖZÜ
Hayatınızı cesurca kabullenin başarıya dönüştüğünü göreceksiniz.(Emerson)