limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Havaalanı Yolları Taştan
Yazarlar // 5 Ağustos 2014 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

HAVAŞ’ın THY yolcularına hizmet vermemesi ile ilgili süreci iki defa yazı konusu edince önceki ün Mustafa Yavuz aradı.
HAVAŞ olayı ile ilgili bilgi vermek istediğini söyledi. Ki; Mustafa Yavuz Samsun’da tanıdığım en eski turizmcidir. ‘’Turizm konusunda Samsun’da otorite kimdir?’’ diye sorarsanız akla gelen ilk isim Mustafa Yavuz olur.
Sürecin yaşandığı günlerde bir süreliğine şehir dışındaymış. Samsun’a döndüğünde oğlu Ülgen Yavuz benim yazılarımdan söz etmiş kendisine.
‘’HAVAŞ taşıma işini kendi iradesiyle bırakmadı’’ dedi.
HAVAŞ’a o iş bıraktırılmış.
Süreci baştan anlatayım izninizle.
Arife günü bir dostum, ‘’Kimde araba var, arabası olan oğlumu havaalanına bıraksın’’ dedi.
HAVAŞ,  bayram öncesinde THY yolcularına hizmet vermeyi durdurmuştu.
Biz Samsun’a atılan kazıkları da sıraladığımız o yazıda HAVAŞ’a ‘’Ne yapıyorsun sen, diyecek bir yetkili yok mu ?’’ diye sormuştuk.
O yazı üzerine HAVAŞ yeniden THY yolcularını taşımaya başlamıştı.
Mustafa Yavuz, bu taşıma işinin muhatabının Bafra merkezli Lamirjen Tur firmasının sahibi Şükrü Şen olduğunu, onunla konuşursam daha doğru bilgi alacağımı söyledi.
Telefon numaramı verdiği Şükrü Şen bir süre sonra beni aradı.
HAVAŞ tarafından mağdur edildiğini söyledi.
Durum şudur dostlar:
THY, Samsun’da taşıma işini yapan HAVAŞ’ın Bafra ve Alaçam yolcularını taşımadığı gerekçesiyle o yolcuları da taşıyabileceği başka bir çözüm yolu aramış.
Bunun için de bir ihale açmış.
HAVAŞ’ın da katıldığı ihaleyi Şükrü Şen’in de ortakları asında olduğu Lamirjen Tur adlı turizm firması kazanmış.
Lamirjen ihaleyi kazanınca taşıma işini yapabilmek için aralarında araç alımı da olan yüklü miktarda yatırım yapmış.
Yazışmalardan gördüm. THY, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin de alalarında bulunduğu birçok kuruma Lamirjen Tur firması ile sözleşme imzaladıklarını ve bu nedenle yolcularını bundan böyle Lamirjen Tur firmasının taşıyacağını belirten yazılar göndermiş.
Ancak THY’nin Lamirjen Tur firmasıyla anlaşmış olmasına rağmen HAVAŞ’ın yine THY yolcularını taşımaya devam etmesi üzerine Şükrü Şen de haklı olarak, Başta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Samsun Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlardan hakkının korunmasını talep etmiş.
Samsun Emniyet Müdürlüğü de bunun üzerine THY yolcusu taşıdığı tespit edilen HAVAŞ araçlarına ceza kesmeye başlamış.
Bu konuda kim haklı, kim haksız ona ben karar veremem.
Bu konuda Şükrü Şen’in bana söylediği bir sözü sizinle paylaşmak isterim.
‘’Ben bir ihale kazanıp bir işin sahibi oldum. Ama birileri para harcamadan benim işime ortak olmaya çalışıyor. Benim hakkımı kim koruyacak’’
Ama bir ihale açılmış ve ihaleyi kazanan firma yatırım yapmış ise o ihaleyi açanlar yatırım yapanın hakkını korumalıdır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise girişimcilerin hak ve hukukunu korurken halkın serbest seyahat hakkı gibi taleplerini de hukuk çerçevesinde karşılamalıdır.
Lamirjen Tur bir Samsun firmasıdır. Bu yolcu taşıma işini ihale ile yerel bir firmanın kazanmış olması elbette beni sevindirdi.
Ama Şükrü Şen’e bir eleştiri de bulunmadan geçmeyeceğim. Şükrü Bey onca yatırım yapmış, araç ve personel almış. Ama Samsun’da gazetecilik yapan ben dahil kimsenin bundan haberi yok.
İşini bihakkın tanıtamamış yani.
Tanıtım işi de bir yatırımdır zira.