Yazarlar // 19 Ağustos 2019 Pazartesi 22:58
İsmail BAŞARAN
Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ'nin içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı almasının ardından Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu kuruldu.
Ancak platformun kurulması ve çalışmaları maalesef Belediyeyi yönetenlerin umurlarında bile değil. Onlar sadece kendi geleceklerini düşünmeye kadrolarını oluşturmaya başladıkları gibi henüz de bitiremediler.
Platform ise vatandaşı bilgilendirmeye devam ededursun faturalar zamlı geliyor.
Yapılan TÜFE güncellemesi ile su tarifesi 4 liranın üzerinde metreküp fiyatında su tüketmeye başladı vatandaşlar. Türkiye'nin en pahalı suyu Samsun’da tüketiliyor.
Büyükşehir zamma geri alması konusundaki isteklere karşı da kulaklarını kapatmış durumda.
Çünkü sanırım çok işleri var yeni yöneticilerin. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde daha önceki başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın izlerini silmeye çalışıyorlar herhalde, böylece kendi imzalarını atacaklar.
Su kenarda dursun vatandaşın dikkatini başka yöne çekelim mantığıyla hareket edenler şimdi de Çiftlik Caddesi’ni trafiğe açmanın derdinde.
Çiftlik caddesinde esnaflar mağduriyet yaşıyorlarmış, gerekçe basit kimse gelmiyormuş. Daha önce otomobille Çiftlik Caddesi’ne alışverişe gelenler mi daha çoktu yoksa gezmek için gelenlerim mağazalara giren sayısı mı daha çok. Esnaf bunun araştırmasını yapmak zorunda, bir de otomobiliyle gelecek olanlar nereye park edecekler, yayalar bu durumda karşıdan karşıya Nasıl geçecekler, oluşabilecek trafik kazlarının sorumlusu kim olacak?
Başkan Demir, “Yaşanan ticari mağduriyetin önlenmesi ve caddenin yeniden canlandırılması için çalışma başlattık” demiş burada.
Mağduriyet vatandaşın alım gücünün azalmasından kaynaklanıyor olmasın Sayın Demir.
Türkiye’de TÜİK'in Temmuz 2019 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3 bin 263,19 TL olması, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin ise 6 bin 725,58 Lira olarak belirlenmesi ortadayken Çiftlik Caddesi’nden kimler alışveriş yapabilecekler?
Çözüme kavuşturulması gereken İktidar tarafından ülkede yaşanan finansal krizdir, Çiftlik Caddesi sonrasında alışveriş bölgesi oluverir insanlar yine mağazalara girerler. Ancak ekonomiyi yönetenler bunun farkında bile değiller.
Alın size bir gerçek daha:
Peso'da yaşanan sert düşüşten ve ülkede yaşanan finansal krizden dolayı Arjantin Ekonomi Bakanı Nicolas Dujovne istifa etti. Türkiye Cumhuriyetini yönetenler de böyle bir asillik yapabilecekler mi?
Çiftlik caddesi sonraki iş, vatandaşın cebinde para varsa alışveriş yapabileceği cadde ve mağazayı bulabilir nasıl olsa.
GÜNÜN SÖZÜ
Düşüncelerinde inat ve şiddet, aptallığın en açık belirtileridir. (Bernard Barton)