limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Erdal Avcı Ve Ayvacık
Yazarlar // 25 Mart 2014 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

Dün Hedef Halk’ın ekibi olarak Ayvacık’taydık. MHP’nin Adayı Erdal Avcı’nin mitingini izledik.

Benim seçim sonucunu en merak ettiğim ilçelerdendir Ayvacık.

Geçen yıl yaz aylarında Yener Cabbar’ın, ‘’Sahaya çıkıyoruz, sana da doğu yakasının hikayesini yazmak düştü’’ dediğinde yıllar sonra ilk kez o gün gitmiştim Ayvacık’a.

Avcı Kardeşlerin Erkan Avcı ile başlayan Ayvacık hikâyesini az çok bilirdim.  Ama AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Belur’u tanımıyordum.

Avcı Kardeşlerin Ayvacık’ta yaklaşık 20 yıl önce başlayan siyasi hikayesi devam ediyor mu, yoksa o hikaye artık bir şehir efsanesi midir bunu öğrenmek istiyordum.

Ve fakat

Şehirde AK Parti gerçeğini göz ardı etmemek gerektiğini bilerek gitmiştim ben Ayvacık’a.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Avcı Kardeşlerin hikayesi henüz şehir efsanesi olmamış.

O hikaye söylenmeye devam ediyor yani.

Bizim gazetenin stajyerleriyle de daha sonra yine gidip bir araştırma yapmıştık. Geçen ay aralarında benim de bulunduğum ekip yine Ayvacık’taydı.

Erdal Avcı ile yaptığım söyleşinin yanı sıra İsmail Başaran’ın yorumunu ve Yener Cabbar tarafından kaleme alınan Ayvacık seçim analizi ile ilgili haberi gazetede okumuşsunuzdur.

Yarın itibariye seçime 5 gün kalmış olacak.

Bu sürecin en hareketli yayın organıydı Hedef HALK Gazetesi. Genel Yayın Yönetmenimiz Yener Cabbar sayesinde yıllardır ara verdiğimiz muhabirlik  günlerine yeninden dönmüş olduk. Yener sayesinde yeniden o heyecanı yaşayarak tazelenmiş olduk bir anlamda.

İlçelerde mitingleri de izliyoruz. ‘’Bizi ekip olarak ilçenizdeki mitingde görürseniz şaşırmayın’’ diye yazmıştım geçen hafta.

Erdal Avcı’nın miting yapacağını öğrenince ekip olarak dün Ayvacık’a gittik.

Kapalı Pazar yerinin kenarındaki alanda coşkulu bir kalabalığa seslendi Erdal Avcı.

Konuşmasını üç bölüm halinde yaptı Erdal Avcı, İlk bölümde daha çok Belediye Başkanı ve Ak Parti’nin adayı Mustafa  Belur’u eleştiren  Avcı, ikinci bölümde yapacaklarını anlattı. Son bölümünde ise biraz kendisini anlattı. Ayvacık halkının onu zaten tanıdığını sanıyorum ama bence miting konuşmasının en etkili bölümü de son bölüm oldu. Sesinin titrediğini hissettiğim konuşmanın o bölümünde miting alanında birçok kadının ve hatta bir iki erkek dinleyicinin gözyaşlarını sildiğine tanık oldum.

Demem o ki;

Samsun’un batı yakasındaki cennetten bir köşeyi andıran Ayvacık’ta Avcı kardeşlerin bu ilçeye vurduğu damganın izleri hala silinmemiş.

Hikaye önümüzdeki yıllarda da söylenmeye devam eder mi bilemem.

‘’Ayvacık’ta izimiz, size karşı yüzümüz var’’ sloganıyla kampanyasını sürdüren Erdal Avcı, bu seçimi kazanır mı onu da bilemem ama kendisi için  ‘’Allah gönlüne göre versin’’ diye dilekte buluna bilirim ancak.