Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü engelli vatandaşların su faturalarına 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı.
Alınan karar engelliler açısından olumlu elbette. Ancak işin düşündürücü tarafı bu tarifler bir süre önce yapılan zamlarla birlikte mi olacak yoksa, o zamlar göz önünde bulundurulmayacak mı?
Engelliler bu konuda bir açıklama daha bekliyorlar. Bir başka konu da kullanılacak suyun tamamında mı indirimin olacağı, saat okuma ücretlerinde de indirime gidilecek mi sorularının yanıtlanmasıdır. Uygulama başlamadan bu sorulara da cevap verilmesi gerekmektedir. Belediye’nin bu konudaki girişimi ve uygulaması bu hayat pahalılığında engellilerin yüreğine biraz da olsa su serpmiştir.
Engelliler sadece Büyükşehir Belediyesi’nin su indirimlerinden faydalanmak değil, ulaşımda, elektrikte de indirimlerin hayat şartlarına göre ayarlanmasını istemektedir.
MİLLİ EĞİTİM
Adından da anlaşılacağı gibi milli eğitim milletin eğitimi için kurulmuştur ve o amaçla hizmet etmektedir, ya da etmek zorundadır. Peki görevini yerine getirebilmekte midir sorusuna nasıl yanıt veriyorsunuz?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi var mıdır, vardır. Okullara yeterince hizmet götürebilmekte midir, hayır. Eğer okullara yeterli hizmet götürebilseydi, velilerden yardım dilenmezdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tüm Türkiye'de okullara gönderdiği genelgede velilerden bağış istenilmesinin yasak olduğu belirtilirken, Samsun'da bu yasak çiğneniyor, neden? İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde yer alan 23 Nisan Ortaokulu'nda velilerden mektupla bağış neden isteniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlığın bu uygulamadan haberi var mıdır?
Öğrencilerle velilere bağış zarfları gönderiliyor ve zarfların doldurularak geri getirilmesi isteniyor. Camiye yardım ister gibi okula yardım isteniyor, biraz ayıp oluyor galiba.
Okulun bakım, onarım malzeme, kırtasiye, fotokopi ve eğitim giderleri ihtiyaçlarının karşılanması için en az 30 lira bağış gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’na demek ki yeterli bütçe ayrılmıyor veya çocuklar devlet okullarında okumasın da özel okullara gitsin, burada eğitim ticaret nedeni olarak görülsün diye düşünülüyor.
Ne günlere kaldık!
Camiye yardım, okula yardım...
Yapalım da; ödediğimiz vergiler nerelere harcanıyor. Yeni saraylar mı yapılacak, yeni danışmanlar mı alınacak?
Ah be şair !
'Yiyin efendiler yiyin' derken bu günleri mi kastetmiştin acaba?