limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Ecevit ve Erdoğan
Yazarlar // 5 Eylül 2022 Pazartesi 19:57

İsmail BAŞARAN

Ege adalarını silahlandıran ve Türk savaş uçaklarına radar kilidi atan Yunanistan'a, "İzmir'i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında manşetlere yansıdı.

Olabilir ancak söylenenler sözde kalmamalı.

Bu söz bana rahmetli Ecevit tarafından söylenen bir sözü hatırları. Ecevit, Kıbrıs çıkarması öncesinde yurt dışına gitmş ve harekatın başlaması için bir söz söylemişti. “Ayşe tatile çıksın” sözü Kıbrıs Barış Harekâtının başlamasına neden olmuştu. Ayşe tatile çıkmıştı o gece yarısı ve Kıbrıs’ın bir bölümü halen Türk Bölgesi.

Kısaca anlatmak istediğim verilen ve söylenen sözlerin acilen yerine getirilmesinden ibarettir. Erdoğan acaba ne zaman Ecevit gibi olacak ve söylediği sözleri yerine getirecek? Bunu bilemem de bildiğim bir konu var. Türkiye’de vaatle oy toplayana hapis cezası verilmişti eskiden... Türkiye’de ilk kez bir politikacı vaatlerinden dolayı hapis cezası aldı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Aydın belediye başkan adayı olan Hüseyin Aksu, bir propaganda konuşmasında halka ‘beni seçerseniz, hepinizi iş sahibi yaparım. 500 fabrika açacağım’ demişti. Hüseyin Aksu seçmenlere iş başvuru formu bile dağıtmıştı. Seçimi AKP’den İlhami Ortekin kazandı. İlhami Ortekin, vaatleri nedeniyle Hüseyin Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık da dava açtı. Dava sonuçlandı ve Hüseyin Aksu ‘iş vaadi ile seçmenden haksız oy temin etmek’ suçundan 10 ay hapis ve 5.1 milyar para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası paraya çevrildi…

O günler aklıma geliverdi. Bugünlerde de söz verenler var ancak verdikleri sözlerin hiçbirisini yerine getirmiyorlar. O günün savcıları ve hakimleri şimdi yok mu söz verip ve sözünü tutmayanları cezalandıracak insan aranıyor Türkiye’de.

SAMSUNSPOR NEREYE GİDİYOR?

Son iki sezondur şampiyonluğu kıl paya kaçıran bu nedenle de bir üst lig’e çıkamayan Samsunspor bu sezon ne yapacak ve nasıl yapacak bunu? Smsunspor’un adının başına bir firmanın adının gelmesinden sonra şampiyonluk hayal olmuş durumda. Sadece bu firmaya bağlamak gerekir, bir de futbolda geri gidişin nedenleri var elbet. Sadece kulübün içinde bulunduğu durum değil Smsunspor’u geri götüren. Bir de gençleri çalışma alanı bulmakta zorlanmaları var işin içinde.

İktidarın garip tutumları ve hareketleri Samsun’da sporun geri gitmesine neden oluyor. Spor derken burada futbolu kastediyorum.

Millet Bahçesi adı altında yıllarca hizmet veren 19 Mayıs Stadı’nı yıkan ve burayı millet bahçesine çeviren zihniyet Samsun’da futbolun geri gidişinin önünü açtı ve halen de sürüyor bu geri gidiş. İlçeleriyle birlikte iki milyona yakın nüfusa sahip Samsun’da futbolu gelişmekten mahrum bırakan anlayış, neden ileriyi göremiyor acaba?

Samsun’da futbolun gelişmesinin önünün açılması için yapılması gereken firma anlayışından çıkmaktır. Yılport Samsunspor adı altında bir takım ligde mücadele edebilir ancak neni bir takıma Samsun’un ihtiyacı vardır adının ne olacağı sonradan belirlenir.

Öncelikle yapılması gereken Samsun’da millet bahçesine dönüştürülen şehir stadının yeniden futbola kazandırılmasıdır. O zaman Samsun’da futbol daha da gelişir ve il futbolcu fabrikasına dönüşebilir. Bu yapılmadıkça, bir firma Samsun futbolunun önüne geçtiği sürece Samsun’un futbolu geriye gidecektir.

GÜNÜN SÖZÜ

Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. (Latin atasözü)