Millet İttifakı CHP Atakum Belediyesi Başkan Adayı Avukat Cemil Deveci, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ile birlikte Atakumlu iş insanları ve esnaflarla buluştu.
Seçim çalışmalarını sürdüren Deveci “ Atakum Belediyesi’nin söz verip yapmadığı, başlayıp tamamlamadığı her projeyi Atakumlulara borçlu” olduklarını söyledi. Sonra da bir söz verdi: Ben belediye başkanı olduğumda Atakumlulara olan borçlarımızı ödeyeceğiz.
Söz verilince tutulması gerekir, Sayın Deveci’nin bu sözü tutmak için çalışacağına eminim de parayı nereden bulacak onu merak ediyorum.
Cemil Deveci, ilk iş olarak Belediye’nin ne kadar borçlu olduğunu öğrenip vatandaşa açıklamalı. Seçimlere az kaldı, kazanırsa “Ben bu borçları nasıl ödeyeceğim” diye düşünmemeli ve projelerini hayata geçirmeye odaklanmalı.
Öyle görülüyor ki Atakum’da hangi aday kazanırsa kazansın ilk işi borçları ödemek olacak, bu nedenle de projelerin uygulanması ertelenecek yani verilen söyler zamanında tutulamayacak. Seçilecek başkana ve de bu kadar borç altına sokulan Atakum halkına Allah Kolaylık versin.
SORUNLAR SÖYLENEBİLİYOR MU?
Yerel yönetim seçimlerinde halka giden adaylar nelerle karşılaşıyor, özellikle de görevdeki belediye başkanları sorunları çözemedikleri için tepkiyle karşılanıyor mu?
Özellikle iktidar partisinin adaylarına kimse sorunlarını anlatamıyor da yeni adaylara sorunları nasıl çözebileceklerini soruyor. Bu sorunun altında da “Bizim sorunumuz var, bu sorunlarımız bugüne kadar çözülmedi” ifadesi yatıyor. Soru böyle sorulunca da insanın “Hani sorununuz yoktu” diyesi geliyor.
SAMSUN’DA İŞ VAR MI?
22 Mart’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılacağı “Burası Samsun, Burada İş Var” programında istihdam hedefleri konuşulacakmış.
İstihdam hedefleri mi, burada iş var mı, insanlarla alay mı ediliyor?
Samsun’da ne kadar işsiz olduğu ve önümüzdeki günlerde olayı ekonomik daralmalar nedeniyle daha ne kadar işsiz olabileceği hesaplanıyor mu?
Sayın Bakan geldiğinde Samsun’da son iki yılda kaç işyerinin kapandığını ve bu kapanışların nedenlerini, kaç çalışanın işsiz kaldığını sorabilir mi acaba?
Sayın Bakan ve beraberindekiler “Burada iş var” diye toplantı yapacaklar da toplantıdan önce şu sokakları bir dolaşsalar ya. Dilenci sayılarının artışını yerinde izleseler, kapanan mağazalarını görseler, Sanayi Bölgesine gidip esnafın ve çırakların nasıl sinek avladıklarına tanık olsalar sonra “Samsun’da iş var” diyecekler mi acaba?
GÜNÜN SÖZÜ
“Meşhurdur ki fisk ile olmaz cihan harap
Eyler anı müdahane-I âliman harap”
Günümüz Türkçesi
Herkesçe bilinmelidir ki, doğru yoldan Ayrılmakla Dünya yıkılmaz. Dünyayı asıl yıkan bilim adamlarının dalkavukluğudur. (Keçeci Zade İzzet Molla)