Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır Engelliler gününde yaptığı konuşmada “Bizlerin de eksikleri olabilir. Bunları daha iyi iletişim kurarak çözebiliriz. Eksikliklerimiz konusunda bizleri uyarın. Taleplerinizi bizlere iletin. Bunları hep birlikte çözelim. Şehrimizi engelsiz şehir haline getirelim” demiş.
Söylem doğru da eylem nerede?
Bir engelli vatandaş otobüs durağında beklese, o sırada da gideceği istikamete giden bir otobüs gelse o otobüse nasıl binecek de inecek? Samsun’da toplu taşım araçlarından hangilerinde engelli rampası var, otobüsler durağa yanaştığında hangi engelli otobüse binecek?
Otobüsün içinde kapı önünde vatandaş olup da yardım etmese engelli vatandaş otobüse binemeyecek değil mi? Turan Çakır önce duygudaşlık yapsın kendini engelli olarak düşünsün ve bir Belediye Otobüsüne binmek istesin bakalım binebilecek mi?
Kısacası, söz değil eylem gerekir eylem.
Bunu kimse unutmasın ve engelli arkadaşlara bu gözle baksın. Burası Türkiye ve de burası Samsun kaldırımlar üzerinde bile konulan mallar nedeniyle engelli olmayan vatandaşlar yürümekte bile zorluk çekiyor.
Önce uyarmak gerekir diye düşündüm de…
VATANDAŞ KİME OY VERECEK?
Bazı adaylar açıklandı, bazı isimler vatandaş arasında tepki gördü, bazıları ise kararsız durumda. Bu seçimde vatandaş fertlere hizmet etmek yerine ilçelerine hizmet edecek olduğuna inanıp güvendiği adayı mı seçecek?
Bizde bu kadar bilinçli seçmen var mı önce onu düşünmeliyiz.
Eskiden siyasi partiler tabana güvenir ve önseçime giderlerdi, bu seçimden en fazla oy alan kişi de belediye başkanı adayı olurdu? Sadece belediye başkanlığı için değil milletvekili seçimleri de aynı cümleler söylenebilir.
Kısacası hem milletvekilleri hem de belediye başkan adaylarımıza biz değil de tepede oturanlar karar veriyor seçmenler ise bu kararı onaylıyorlar aslında. Yani, irade bizim elimizde değil.
Bunun adına da vatandaşın kendi iradesiyle oy verdiği bir seçim diyemeyiz.
GÜNÜN SÖZÜ
Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir. (Cenap Şahabettin)