1 Kasım seçimlerinden sonra CHP’nin aldığı sonuçlarla ilgili bir tek beklentim vardı.
Erkan Akyüz’ün ne diyeceği ve sonrasında ne tür bir eylemde bulunacağı.
Erkan Akyüz beni fazla bekletmedi.
İHA’dan düşen haber şöyle başlıyordu:
“Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanı, CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi iş adamı Erkan Akyüz, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İş adamı Erkan Akyüz yaptığı açıklamada, ‘Bugün itibarıyla mevcut 12 yıl süren Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden ayrılmış bulunmaktayım’ dedi.”
Bunu gerçekten bekliyordum.
Çünkü Erkan Akyüz’ün sonuçları bir türlü sindiremeyeceğini tahmin ediyordum.
Akyüz’ün yenilgisi değildi bu, görevdeki yöneticilerin yenilgisi sayılırdı alınan sonuçlar.
Kimse delegelik gibi bir söyleme takılmasın.
CHP İlkadım İlçe Başkanı Arzu Sabuncu’nun, Erkan Akyüz’ün delege yazılmasını bizzat kendi gurubundan istediğini biliyorum.
Sadece Erkan Akyüz’ün değil Vedat Yılmaz’ın da delege yazılmasını isteyen Arzu Sabuncu…
Sizin anlayacağınız Erkan Akyüz’ün CHP’den istifasının ardında İlçe Başkanı olabilmek gibi bir düşünce sanırım yatmıyor.
Yakın zamanda kahvesini içmeye gideceğim.
Bu arada fincanı da kapatacağım…
Falda ne çıkarsa da sizlerle paylaşacağım…
ATAKUM SANAYİ KENTİ Mİ OLUYOR
Büyükşehir Belediyesi Meclisi Gül San Sanayi Sitesi’nin Canik’ten Atakum’a kaydırılmasını kararlaştırmış.
Kime sorup bunu yaptılar bilmiyorum da düne kadar Atakum’un Samsun’un turizm merkezi olduğunu söyleyen ben değildim.
Bir taraftan Atakum İlçesi’ni turizm yatırımlarına açacaksınız, diğer taraftan sanayi getirip bu ilçeye kuracak atıklarını da büyük ihtimalle Atakum sahillerinden denizle buluşturacaksınız. Konuyu Atakum Belediyesi’nin eski başkanlarından Metin Burma ile görüştüm.
“Önemli olan planların uygulanmasıdır dedi” ve ekledi:
“Atakum’da böyle bir sanayi sitesinin yapımı için öncelikle planlarda değişiklik yapılmalıdır. Kentler için binlik, beş binlik, 25 binlik ve 50 binlik planlar yapılmıştır. Atakum’da 25 binlik ve 50 binlik planlarda sanayi bölgesi yapımı var mıdır yok mudur? Önemli olan bu sorunun cevabını Atakumlulara vermektir.”
YARIN SEMİNERDEYİZ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile birlikte düzenlediği yerel gazetecilik seminerleri devam ediyor. 78. Yerel Gazetecilik Semineri, 14 Kasım 2015 Cumartesi günü Amasya’da yapılacak. The Apple Palace Oteli’nde düzenlenecek seminere; çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katılacak.
Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Derneği(KAS) Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 3 oturum yapılacak.
İlk oturumda TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Gazetecilikte Dayanışma”; TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, “Eğitim ve Medya”; TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı “Haber Yazım Teknikleri” hakkında katılımcılara bilgi verecek.
Seminerin ikinci oturumunda, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç “Medya Siyaset İlişkisi”, TGS Genel Başkanı Uğur Güç “Gazetecilikte Örgütlenme”, TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük “Haber ve Hukuk” başlıklı konuşma yapacak. Bu oturumun moderatörlüğünü TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten üstlenecek.
Seminer üçüncü oturumla devam edecek. Bu oturumda; Gazeteci –yazar Ragıp Duran “Gazetecilikte Objektif Olmak Mümkün mü?”; A Haber Şef Editörü İhsan Yılmaz “Televizyon Haberciliği”; Gazeteci, Ressam ve Sanat Tarihçisi Gürol Sözen “Kent, Sanat ve Medya”; Hürriyet Seyahat Eki Yayın Yönetmeni Serkan Ocak “Çevre Haberciliği” konuları hakkında bilgi verecek. Oturumun moderatörlüğünü TGC Samsun Temsilcisi Cemil Ciğerim yapacak.
GÜNÜNSÖZÜ
Bir insanın yaşayıp yaşamadığını anlamak istersen, nabzına değil onuruna bak, duruyorsa yaşıyordur...Robin Sharma