limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Akşener'in Pişmanlığı
Yazarlar // 27 Haziran 2023 Salı 11:50

Ragıp GÖKER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin olağan kurultayında CHP'den istediği 15 milletvekili için ''En büyük pişmanlığım'' demesi, siyaset dünyasında bomba etkisi yaratan bir açıklama oldu.
Akşener bu talebi için ayrıca ''Ömer Seyfettin'in diyeti gibi'' oldu şeklinde bir benzetmede de bulundu.
Belli ki bunu, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını, altılı masayı dağıtmak adına önce karşı çıkıp sonra kabul etmek zorunda kalması nedeniyle, kendisinin ödemek zorunda kaldığı bir diyet olarak görmüş.
Acaba öyle mi oldu?
Akşener'in CHP'den 15 milletvekili istediği dönemde İYİ Parti'nin kurmay heyetinde bulunan Ümit Özdağ, o döneme ait notları paylaşırken, durumun hiç de Akşener'in iddia ettiği gibi gelişmediğini söylüyor.
Merak edenler, Özdağ'ın açıklamalarını okuyabilirler.
Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakı adayı olacağına dair ‘Altılı Masa’ kararına dair metni imzalamasına rağmen, 'Kumar Masası' benzetmesi yaptığı masadan kalktığını söylediği 3 Mart tarihli açıklama, Millet İttifakı'nda oluşan ilk şok dalgasıydı.
Millet İttifakı, Masa'ya İmamoğlu ve Yavaş takviyesi yaparak girdi biliyorsunuz son seçime.
Allah için iki belediye başkanı da Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı, aralarında Akşener'in de bulunduğu 6 liderin de Cumhurbaşkanı Yardımcısı seçilebilmeleri için canla başla çalıştılar.
Olmadı, Kılıçdaroğlu ve dolayısıyla Millet İttifakı o seçimi kaybetti.
Oysa 21 yıllık AK Parti iktidarının en zor dönemlerini yaşadığı bir süreçte gidilmişti 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerine.
Akşener, 3 Mart çıkışıyla Millet İttifakı'na ilk darbeyi vurmuştu ama
Kurultaydaki konuşmayla da, İttifakı'nın çatısını örten kubbenin kilit taşını çekmiş oldu bir anlamda.
O çatı bir daha kurulur mu bilmem.
Siyaset çözüm üretme sanatıdır bir bakıma.
"Rahmetli Süleyman Demirel'in Siyasette 24 saat çok uzun süredir'' dediği gibi yerel seçimlere kadar geçecek sürede köprülerin altından akacak su, ne kadar kum bırakır bilinmez.
Yani, CHP ve İYİ Parti 2019'daki gibi yeniden bir ittifak oluşturup aralarında İstanbul ve Ankara'nın bulunduğu belediyeleri kazanır mı bilinmez ancak, şu anki siyasal konjonktür, bunun zor olacağını anlatıyor bize.
Ve fakat.
Demirel'in dediği gibi 24 saat bile çok uzun bir süre sayılacaksa, ''Millet ittifakı dağılmıştır, bir daha da asla bir araya gelinemez'' demek de çok doğru olmayacaktır.
50 yıl önce CHP- MSP, SHP-HEP ve son olarak da CHP ve İYİ Parti'nin başat paydaşlarından olduğu Millet İttifakı içinde Saadet, Gelecek ve Deva Parti'leri bir ortak paydada buluşabildiler.
CHP ve İYİ Parti, ilk yerel seçimde yeniden bir araya gelebilirler pekala.
Bunun zor olacağını kabul ediyorum ama ''İmkansız'' da diyemem.
Ve fakat.
Bundan sonra en azından iki partideki kurmayların, bir açıklama yaparken, iki kere düşünüp, bir kere konuşmaları gerekir.
Herkes, ağzından çıkacak sözü önce kendisi işitecek, kimse boş konuşmayacak yani.