limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
19 Mayıs Törenleri
Yazarlar // 20 Mayıs 2022 Cuma 22:44

İsmail BAŞARAN

Hava soğuktu, yağışlıydı, tamam da İktidarda olanlar yağmurlu havalarda özel uçaklarla Türkiye’nin her yerine gitmiyorlar mı? Elbette gidiyorlar. Dün 19 Mayıs idi, Hava kuvvetlerinin uçakları Samsun’a gelecek ve gösteri uçuşları yapacaklardı. Bu yazıyı yazdığım saate kadar uçaklar gelip gösteri uçuşu yapmamışlardı, çünkü havada yağmur kokusu vardı. Yağmur hafif yağmış ve çekip gitmişti. Ancak uçaklar saat 14’e kadar henüz gelip gösterilerini yapmamışlardı. Bu yılki törenler maalesef hiç de iç açıcı olmadı. Oysa o uçaklar uçabilirdi, çünkü Türk Hava Kuvvetleri’nin uçamayacağı hava yoktur. Önemli olan 19 Mayıs'ı iktidarın kutlayıp isteyip istemediğindedir. Törenler burada yapılsaydı.  Devlet ricali gelecekti ve sunu da göze alabileceklerini sanmıyorum, artık yönetenler vatandaşın önüne çıkamıyorlar, gerekçesi basit, yuhalanmaktan korkuyorlar.

BELEDİYELER VE BORÇLAR

Samsun’daki Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin yöneticilerinin haklarındaki söylentiler bitmek bilmiyor. Vatandaş belediye başkanları hakkında garip iadeler kullanıyor. Kullanılan ifadeler içinde hiçbir belediye başkanının şahsıyla ilgili olumsuzluklar yok.

Peki, ne var? Belediye Başkanlarının, belediyeleri iyi yönetemedikleri ve olur olmaz hizmet adı altında Belediyeleri borç batağına sapladıkları söylenip duruyor. Bu söylentilerin önüne geçebilmenin tek yolu var. Belediye Başkanlarının hangi konularda belediyelerini borca uğrattıklarını açıklamaları gerekir. Yapılan borçların vatandaşın yararına mı zararına mı olduğunu vatandaşın da bilmek hakkıdır.

Hakkıdır da Türkiye’de garip işler oluyor. İktidarda bulunanlar, Hükümet edenler, Genel Bütçeyi yapıp uygulayanlar hesap vermekten kaçındıkları gibi Belediyeler de hesap vermiyorlar. Peki, vatandaşlar olarak bizler ne yapıyoruz, bize hesap vermeyenlerden bu hesabı sandıkta sormayacak mıyız?

YENİ KONUTLAR YAPILACAKMIŞ

0.99 ve 0.89 faizli konut kredisi kampanyasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 81 ilde yeni konut projesi yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum tarih vererek detayların Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti. İnşallah vatandaşın lehine olacaktır bu proje, çünkü bugüne kadar olanlar hep yüklenicilerin lehine vatandaşın aleyhine oldu da.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insana söz anlatmak için yakasını, paçasını tutmanız yersizdir. Sizi dinlemek istemiyorsa, dilinizi tutun daha iyi olur. (Chesterfield)