SAĞLIK // 3 Haziran 2015 Çarşamba 00:00 // Güncelleme: 3 Haziran 2015 Çarşamba 00:00
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Endüstri Mühendisliği Optimum Kulübü öğrencilerinin başlattığı raptiye projesi, kanser tedavisi gören çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Çocuklardan kimi hayalindeki telefona, kimi akülü arabasına kavuşurken hayalini bildiren 3 çocuğun hayaline kavuşamadan hayata veda etmesi derin üzüntüye neden oldu.
CBÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Optimum Kulübü öğrencisi Meryem Taşçı ve Hilal Koç öncülüğünde üniversitenin bahar şenliklerinde iki kulübün daha destek vermesiyle başlatılan raptiye projesinde hayaller gerçeğe dönüştü. CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji bölümünde kanser tedavisi gören 12 çocuğun hayali gerçeğe dönüştü. Optimum kulübü öğrencileri tarafından hayalleri sorulan ve hayalleri toplanan paralarla gerçeğe dönüşen 3 çocuğun ise kısa bir süre önce hayata veda etmesi öğrencilerde üzüntüye neden oldu.
Raptiye projesi kapsamında en az 1 Türk lirası bağışlayan yardımseverler, bir raptiyenin alınmasını sağladı. Bağışlar sonucunda, 30 bin raptiye ile Hafsa Sultan portresini ortaya çıkaran öğrenciler, böylece Guinness Rekorlar kitabına adını yazdıracak. Elde edilen 15 bin 730 TL’lik gelir ise kanser hastası çocukların hayallerini gerçekleştirdi. Projeye Optimum kulübünün yanı sıra CBÜ Tıp Öğrencileri Birliği ve CBÜSOS kulüpleri destek verdi.
Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Optimum Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rahime Sancar Edis, “Bu projeyi gerçekleştiren üç kulüp oldu. 12-15 Mayıs tarihleri arasında Celal Bayar Üniversitesinin bahar şenlikleri kapsamında bu proje gerçekleştirildi. Dört gün boyunca herkesin bir TL vererek 30 bin adet alınan raptiye ile yaptığımız portre tamamlandı. Şuan geldiğimiz nokta hediyelerin teslim edilmesi. Proje sonunda 15 bin 730 TL toplandı. Geriye kalan raptiyelerin hepsini kendimiz taktık. Bu projenin içerisinde yer alan herkese teşekkür ediyoruz. Topladığımız 15 bin 730 TL ile 3 cep telefonu, 2 tablet, 3 akülü araba, 1 genç odası takımı, 1 bebek yatağı, 1 bebek arabası, 1 fotoğraf makinesi ve bir oda dolusu oyuncak alarak bütün parayı harcadık ve 12 çocuğun hayalini gerçekleştirdik. Biz de projeyi sonlandırmak ve çocukların hayallerini gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz” dedi.
Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Meryem Taşçıoğlu da, projeye 14 çocukla başladıklarını belirterek şunları söyledi: "Ne yazık ki 3 tanesini kaybettik. Karabük Üniversitesi daha önce Soma için raptiyeli bir çalışma başlatmış. Biz de aynısını burada yapmak istedik. Buradan kazanılan parayı Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji bölümünde yatan çocuklar için harcadık. Bir çocuğa değil de birçok çocuğa ulaşmak istedik projeyle. Destekleyen herkese teşekkür ederim.”
Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Hilal Koç ise, “Raptiyeli proje çalışması yapmak istedik ancak kazanılan parayla kime yardım edeceğimizi bilmiyorduk. Sonra çocukları mutlu etmeye karar verdik. Çocukları hayallerine kavuşturmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
GELECEĞE DAİR UMUTLARIMIZI ARTIRDI
Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise, “Üniversitemizin bilim ve bahar şenlikleri kapsamında mühendislik fakültemiz Optimum kulübünün çok güzel bir proje önerisi gündeme geldi. Biz bunun çok güzel bir proje olduğunu gördük, değerlendirdik ve arkadaşları destekledik" diye konuştu. Milletimizin yardımseverlik, başkalarının derdiyle dertlenme, başkalarına faydalı olma gibi güzel hasletlere sahip bir millet olduğunu anlatan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizi sevindiren gençlerimizin bu değerlere sahip çıkması, bu değerleri özümsemesi, benimsemesi ve yaşatmasıdır. Öğrencilerimizin böyle sosyal sorumluluk kapsamında bir projeye imza atmış olmaları bizi fazlasıyla sevindirdi. Geleceğe dair umutlarımızı arttırdı. Bu milletin gençleri hakikaten sorumluluklarının farkında sadece kendileri için okuyan yaşayan insanlar değil toplumu diğer insanları düşünen onların dertleriyle dertlenen insanlardır. Ben burada sizlerin huzurunda bu projede emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”
ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM
Proje kapsamında 15 bin 730 TL para toplandığını kaydeden Rektör Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: “Hastanemizin Çocuk Onkolojisi Bölümünde yatan çocuklarımızın hayali soruldu ve hayallerini gerçekleştirmek üzere bu para kullanıldı. Şimdi öğrendim üzülerek söylüyorum ki bugün itibariyle hayallerini bize ileten ve hayallerini gerçekleşmesi için toplanan bu paradan istedikleri hediyeleri aldığımız çocuklarımızdan üçünü kaybetmiş durumdayız. Onların hayallerini gerçekleştirmeye vaktimiz olmadı. Geldiğimde bu haberi almak beni çok üzdü. Ama hayat devam ediyor. Önemli olan böyle bir projeyi böyle bir niyeti ortaya koymak ve gerçekleştirmek. Şimdi de çocuklarımızı tek tek ziyaret ederek onların hayallerini gerçekleştireceğiz.”
Yapılan konuşmaların ardından onkoloji servisinde tedavi gören çocukların hayalleri gerçeğe dönüştürüldü. Hayallerinin gerçeğe dönmesinin şaşkınlığını yaşayan çocukların sevinçleri dikkat çekti. Akülü arabaya binen minikler hastane koridorunda tur atmanın sevincini yaşadı.