istanbul sex shop casino siteleri istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama baker depolama
“estetik Alın Germe Ameliyatı İle Alın Çizgileriniz Yok Olsun”
SAĞLIK // 29 Mayıs 2015 Cuma 00:00 // Güncelleme: 29 Mayıs 2015 Cuma 00:00

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, alın germe ameliyatlarının 40 yaşın üzerinde alnında çizgiler oluşmuş sağlıklı kadın ve erkeklere uygulanabileceğini söyledi.

“estetik Alın Germe Ameliyatı İle Alın Çizgileriniz Yok Olsun”
Kadınların ve erkeklerin hoşlanmadıkları görüntülerden biri olan derin alın çizgileri ve kaşlarda aşağı kayma ile ilgili çözümler konusunda bilgi veren Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Alın germe ameliyatı aslında üst yüz germe ameliyatının diğer adıdır. Alnımızda her insanda farklı derinlikte olmak üzere enine bazı çizgiler bulunur. Alnımızda bulunan deri altında yer alan doku zaman içinde yaşa ve diğer dış faktörlere bağlı olarak sarkıp gevşemeye başlar. Bu durumda da alnımızda yer alan yatay çizgiler çok daha belirgin bir hal alır. Kaşlarımız da aşağı doğru belirli bir miktar kayar. Kaşların aşağı doğru kayması ve alında oluşan çizgilerden sonra insanın yüzünde yorgun yaşlı bir bakış ifadesi oluşur. Bu da birçok insanı ciddi anlamda rahatsız eder. Böyle durumlarda alın germe ameliyatı uygulamak en etkin çözümü sağlayacaktır. Alın germe ameliyatı sırasında şakak ve alın bölgesi gerilir ve kaşlar da yukarı doğru gerektiği kadar kaldırılır” dedi.

ALINDA ÇİZGİLER VE KAŞLARDA SARKMALARIN NEDENLERİ NELERDİR?

Alın çizgilerinin oluşma nedenlerinden bahseden Bayçın, “Alnımızda çizgilerin oluşmasına ve kaşlarımızın aşağı doğru kaymasına neden olan etkenleri sıralayacak olursak, yaşa bağlı dokularda oluşan değişim, aşırı sigara ve alkol tüketimi, hormonlar, düzensiz bir hayat tarzı, uzun dönemle içinde güneş altında uzun süre korumasız kalmak, dengesiz beslenme, uzun süre uykusuz kalmak, hava kirliliği, yer çekimi, gerekli cildi destekleyici yüz bakımlarının az ya da hiç yapılmaması, stresli bir hayat, yeterince su tüketmemek, cildi yeterince nemlendirmemek, kalıtımsal faktörler ve mimikleri sayabiliriz. Bu nedenlerden bir ya da birkaçı bir araya geldiğinde alnımızda çizgiler oluşup kaşlarımızda aşağı doğru kaymalar meydana gelebilir” diye konuştu.

ALIN GERME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Alın germe ameliyatlarında uygulanan teknikler hakkında bilgi veren Bayçın, “Alın germe ameliyatı 40 yaşın üzerinde alnında çizgiler oluşmuş sağlıklı kadın ve erkeklere uygulanabilir. İki teknik mevcuttur. Bunlardan ilki olan klasik alın germe ameliyatı neredeyse artık hiç uygulanmamaktadır. Bu yöntemde iki şakak arasında kalan bölgeden alın derisi saçların içinden kesilir. Alın yukarı doğru gerdirilir ve fazla olan deri kesilerek alınır. Gerginleşmiş olarak tekrar dikilir. Diğer yöntem ise endoskopik alın germe ameliyatıdır. Bu ameliyat sırasında öncelikle deri saçların içinde kalacak biçimde sağ ve sol şakak bölgesinde birer tane, alnın sağ ve sol üst kısmında da yine birer tane olmak üzere toplam 4 yerden 1,5-2 cm uzunluğunda kesilmektedir. Bu kesilen yerlerden bir tanesinden çapı yarım cm olan bir kamera yerleştirilir. Diğer kesilen yerlerden ise endoskopik cerrahi operasyonları için özel tasarlanmış aletler sokulur. Bu aletler yardımı ile derinin altında kaslar bağlı oldukları kaslardan ayrılır ve aşağı doğru sarkmalara ve çizgilere neden olan kaslardan küçük bir bölüm kesilerek alınır. Bundan sonra da kemiklerden ayrılmış olan deri yukarı doğru birbirinden değişik birkaç yöntem yardımı ile sabitlenir. Hangi yöntemin kullanılacağına cerrah karar verir. Kesilen yerler de ince ve kendiliğinden eriyen iplikler ile dikilir. Böylece alnınız gerilmiş olurken aynı zamanda da kaşlarınız da yukarı doğru kalkmış olur. Aynı zamanda endoskopik alın germe operasyonlarında klasik alın germe ameliyatlarında meydana gelen boydan boya kesik izi de oluşmaz” şeklinde konuştu.

AMELİYAT SÜRECİ VE İYİLEŞME DÖNEMİ

Ameliyat sonrası iyileşme döneminde yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Bayçın, şu bilgileri verdi: “Bu ameliyatın uygun donanımların olduğu bir hastanede gerçekleştirilmesi gerekir. Genel anestezi uygulanmalıdır. Hastaların ameliyattan sonra 1 gün hastanede yatmaları herhangi bir sorun yaşanmaması açısından tavsiye edilir. Operasyon sonrası oluşan ağrılar ağrın kesici ilaçlar ile giderilebilir. Ameliyat sonrasında göz çevresindeki doku çok hassas olduğu için kesinlikle morluk ve şişlikler meydana gelecektir. Bunun ne kadar olacağı ise tamamen kişinin fizyolojik yapısına bağlıdır. Ameliyattan sonra ki ilk gün bu bölgeye buzla kompres yapılması nispeten şişliklerin daha az olmasına neden olabilir. Ayrıca alnınızda oluşan gerginlik hissine de bir süre içinde alışmanız gerekecektir. Hastaneden çıktığınız ameliyattan 1 gün sonraki gün kendinizi gayet iyi hissedersiniz. Ameliyattan 1 hafta sonra morluk ve şişlikleriniz tamamen ortadan kalkacaktır. İşinizin başına dönebilirsiniz."
“estetik Alın Germe Ameliyatı İle Alın Çizgileriniz Yok Olsun”