son dönemde ateş, öksürük azaldı, kas ağrısı, baş ağrısı ve koku alamama arttı. Üstelik hiç belirti göstermeyen pozitif vakalara ulaşılınca Bakanlık da test kriterlerini güncelledi.
Artık boğaz, bas, kas ağrıları, tat ve koku kaybı veya ishal şikayetlerinden sadece biri bile varsa koronavirüs testi yapılacak.
Hürriyet gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanlığı'nın güncellenen test kriterlerine göre, artık 'boğaz, baş, kas ağrıları, tat ve koku kaybı veya ishal' belirtilerinden her biri, test için yeterli sayılacak. Şimdiye kadar ateş, öksürük ve nefes darlığı temel kriter alınıyordu. Güncel durumda ateş, öksürük veya nefes darlığı halinde yine test yapılacak, ancak bunlardan birisi olmazsa da diğer semptomlar test sürecini başlatacak.