limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Türkpa’dan Seçim Yorumu
GÜNCEL // 8 Haziran 2015 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 8 Haziran 2015 Pazartesi 00:00

TÜRKPA heyeti Başkanı Nizami Caferov, “Seçimler Türkiye’nin geleneksel demokrasisine uygun, kurallara, anayasa’ya uygun, kanunlara uygun olarak geçirildi” dedi.

TÜRKPA Heyeti Başkanı Caferov, seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Caferov’un yanı sıra Azerbaycan milletvekili Eldar İbrahimov, TÜRKPA Genel Sekreteri Jandos Asanov, Kazakistan milletvekili Serikjan Kanayev, Kazakistan milletvekili Bekmirza Yelemanov ve Kırgızistan Kurmanbek Diykanbayev katıldı.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi adına konuşan Caferov, TÜRKPA’nın Anayasa Mahkemesi, TBMM Adalet Komisyonu, Dışişleri Bakanlığı Yardımcısı’ndan bilgi aldıklarını kaydetti. Caferov, şöyle devam etti:

"TÜRKPA heyeti olarak 50’den fazla yerde bölgede, Ankara’da Çankaya ve Gölbaşı’nda seçimleri, güvenliğin sağlanması sürecini izledik, siyasi parti temsilcileri ile sohbet ettik. Bizim çıkardığımız sonuç, seçimler Türkiye’nin geleneksel demokrasisine uygun, kurallara, Anayasa’ya uygun, kanunlara uygun olarak geçirildi ve milletler arası standartlarda uygun olarak geçirildi. Türkiye’de seçimlerle ilgili çok mükemmel kanun, standartlar, kurallar var. Onu bozma imkanı yok. Türkiye’de 7 Haziran’da yüksek seviyede demokratik, hümanist ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını arzularını ifade eden bir seçim geçti. Türkiye için Türk dünyası için hayırlı olsun.”