limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri nakliyat istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Atakum'a Haciz Şoku
GÜNCEL // 3 Temmuz 2024 Çarşamba 16:04 // Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 16:04
Atakum'a Haciz Şoku
Samsun'da CHP'li Atakum Belediyesi'nin icra ve hacizlerden başı dertte. İcra memurlarınca, makam ve belediyedeki odalarda bulunan bazı demirbaşlar haczedildi.

 

Bayram Erkan'a ait 'Besapark' isimli şirket, Atakum Belediyesi'nden 21 Milyon TL alacağı olduğu için haciz işlemi gerçekleştirdi. Haciz işlemi gereği Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in makamındaki masa, koltuk, televizyon belediyenin önüne taşındı, kamyona yüklendi.

Bir önceki Başkan Av. Cemil Deveci döneminde Atakum Belediyesi ile hizmet alımı yapan Besapark Araç Park Vale Temizlik Hizmetleri ve Organizasyon İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle haciz işlemi başlattı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen Başkan Serhat Türkel'in makam odasındaki masa, klima, televizyon ve misafir koltuklarına haciz işlemi uygulandı.

İCRADAKİ BORÇ 3 MİLYON TL

 

Atakum Belediyesi'nin 953 milyon TL borçla devraldıklarını açıklayan Başkan Serhat Türkel, yaşanan haciz işlemiyle ilgili açıklamada bulundu. Başkan Türkel, "Mali durum belli. Yüklü miktarda alacağı olan herkese anında ödeme yapılması mümkün değil. Bugün yapılan haciz ve muhafaza işlemine konu icra dosyasında borç 3 milyon TL civarında olmasına karşılık, 42 bin 500 TL bedel takdir edilen makam odasındaki malzemeler haciz edilmiştir" dedi.

Türkel, "Alacaklıların art niyeti ortada. Manevi ve psikolojik baskıdan öte değil. Esnafımızla görüşmeye başladığımız bu zamanda bu tablo ile karşılaşmak üzücü. Atakum Belediyesi'nin alacağı da vereceği de, Atakum halkınındır" ifadelerini kullandı.

CHP'li Başkan Türkel, "Belediyeyi devir aldıktan sonra önceliğimiz personel maaşlarını ödemek oldu. Emekçilerimizin hakkı, bizim önceliğimiz. Önceki dönemden kalan borçları, esnafa olan borçları tabii ki ödeyeceğiz. Esnafa olan borcun ödenmesi ile ilgili masa kurduğumuz bir zamanda bu tabloyla karşı karşıya geldik" sözlerini kullandı.

Serhat Türkel, "Belediyemizin mali durumu ortada, yüklü miktarda ödeme yapılması mümkün değil. Biz kimseyi ayırt etmeden, kamu yararı gözeterek, esnafımızın lehine bir planlama çıkaracağız ve borçlarımızı ödeyeceğiz. Atakum halkının iradesi ile seçilen bir belediye başkanı olarak kamunun yararını gözetirken, esnafımızın da hakkını koruyacağız. En doğru şekilde ödeme planını yapacağız" ifadelerini kullandı.

Atakum'a Haciz Şoku