Türkel İz Sürecek!

GÜNCEL

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "En hızlı şekilde ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Mağdur edebiyatı yapmaya gelmedim. Komisyon kurduk bazı esnaflar inceleniyor. Somut elle tutulur, kamu zararına bir şey gördüğümde hukuki olarak gerekli mercilere gerekli şekilde söyleyeceğim" dedi.


Atakum Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 2. Oturumu, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in başkanlığında gerçekleşti.

Meclis'te ilgili komisyonlarda görüşülen ve karara bağlanan gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Atakum Meclisi'nin gündem dışı görüşmelerinde ise geçtiğimiz günlerde makam odasının haciz edilmesi ve belediyenin mali yapısı konuşuldu.

 

87,5 MİLYONLUK KREDİYE ONAY

 

İlgili komisyonlarda görüşülen ve meclis gündeminde yer alan, "Belediyenin yatırım hizmetleri ve personel giderlerinde kullanılmak üzere İller Bankası veya yurt içi bankalardan 87 milyon 500 bin TL'lik kredi alınması, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan kullanım izni alınması ve verilecek izin doğrultusunda kredinin kullanılması için Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in yetkili kılınması" maddesi; oy birliğiyle kabul edildi.

 

Meclis'te; Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi ücretlendirilmesinde 01.04.2024-31.12.2024 tarihleri arasını kapsayacak şekilde 4 bin TL'den 7 bin TL'ye çıkarılması maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

ATAÇOCUK ÜCRETİ 7 BİN TL OLDU

 

Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri söz alarak, "Belediye bu kreşlerden zarar etmektedir. Sosyal belediyeciliktir amaç kar gütmemektir ancak zarar da etmemesi gerekmektedir.Bugün kreş ücretleri zamlandı diye eleştiri alacağız ama zamlı tarifesi 7 bin TL bile zarar etmesine sebeptir. Tekrar Ocak ayında bu görüşülecektir. Kar gütmeden başbaşa gelinen bir boyuta çalışıp düzenlenmesi gerekir" dediler.

Meclis üyeleri aynı zamanda; "Kreşler için 3 milyon TL gibi bir kar elde ettiğimiz söyleniyor. Ancak buna personel ücretleri dahil edilmiyor. Halbuki hepsini ortaya koyarsak yaklaşık 20 milyon TL zarar ediyor. Aynı zamanda öğrencilerin yaklaşık yüzde 80'nin anne baba çalışan memur çocukları olduğı bilgisi var. En düşük memur maaşının 40 bin TL olduğunu varsayarsak, bu ailelerin geliri 100 bin TL'yi buluyor ve muhtemelen de evleri kendi evleridir. Böyle bir gelire sahip aileden düşük bir ücret tahsil ediyor olmamız ciddi anlamda bir sıkıntı oluşturacaktır" denildi.

 

İBB'NİN MODELİNİ UYGULAYACAĞIZ

 

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan kreş sistemini Atakum'a taşımak istediklerini belirterek, "Sosyal belediyecilik çok önemli ama zarar etmemek de gerekiyor. İstanbul'daki kreşler konuşuluyor. Heyet oluşturacağız, kreş modelini inceleyecekler. Dar gelirli aileyi hedef almamız gerekiyor ve kimsenin kayırılmaması gerekiyor" dedi.

 

Meclis'te gelire göre kademeli ücretlendirme konusu gündeme geldi. Başkan Türkel, "Ocak'ta tekrar oturacağız ama gerçekten en doğru modeli ve kararı birlikte verelim" sözlerini kullandı. Öğrenci kayıtlarında kurulacak otomasyon sistemiyle gelir skalası, mal beyanı gibi her türlü detayın inceleneceğini belirten Türkel, ayrıca Ataçocuk sayısının ihtiyaç duyulan bölgelerde artırmayı düşündüklerini kaydetti.

 

ŞAHSINIZA İTİBAR SUİKASTİ VAR

 

Meclisin gündem dışı konuşmalarında ise AK Parti Meclis Üyesi Turan Mısır söz aldı. Turan Mısır, "Son günlerde şahsınıza ve makamınıza itibar suikasti vardır. Geçmiş dönem yönetimden. Atakum son 5 sene boyunca kötü yönetilmiştir ve borç ikiye katlanmıştır. Önümüzdeki beş senede yenmiştir. Bunlara ne zaman cevap vermeyi düşünüyorsunuz? Ne yapılmıştır, ne şekilde yapılmıştır? Personel sayısı 960'dan 1 800'e neden çıkmıştır? Borç bu rakamlara nasıl gelmiştir? İncelemesi var mıdır, hesap soruluyor mudur?" sorusunu sordu.

 

DERTLENMEYE GELMEDİM, ÇALIŞMAYA GELDİK

 

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, şöyle cevapladı; "Hiç kimseyi hedef alarak ilerlemedim. Siyasi kültürüm buna izin vermiyor. Hedefin ben olduğumu düşünmüyorum. Sonuçta bu makamda bugün ben varım. Yarın başkası var. Ama tabii makamın alınmasına izin verilir mi? Daha önce de bunu yaşadık. Bugün olmuyor yine icra yoluyla haciz edilen makam odası."

 

Türkel, "Personel maaşını birinci sıraya almamız gerekiyordu. Kurban Bayramı öncesinde personelimize maaş vermek için ne yaşadığımızı biliyorum. Esnafa hiçbir zaman arkamızı dönmedik, 'Esnafla Diyalog Komisyonu' oluşturduk. Hep yapıcı olmamız gerekiyor. En hızlı şekilde ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Dertlenmeye gelmedim, çalışmaya geldik. Mağdur edebiyatı yapacaksam, 'Ah bu belediye şöyle ah böyle filan, ben kendimle çakışırım. Ben böyle birisi değilim. Sorun var demeye de gelmedim!" dedi.

 

SİYASETİ HEPİMİZ BİLİYORUZ!

 

Komisyonlarda bazı esnafların da incelendiğini kaydeden Serhat Türkel, "Bu böyle yapmış, bunlar şöyle yapmış deyip de itibarsızlaştıracak, karalama yapacak kişi değilim. Ama net, somut elle tutulur, kamu zararına bir şey gördüğümde hukuki olarak gerekli mercilere gerekli şekilde söyleyeceğim. Yoksa siyaseti hepimiz biliyoruz. Algılarla insanlar insanlara neler yapıyor? Ben kızgınlığım, kırgınlığım olacak da böyle birilerine yaftalayacağım. Ben o kişi değilim" ifadelerini kullandı.