Teröre Tepki Yağdı

GÜNCEL

Samsunda, Hakkarinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı nedeniyle teröre tepki ve şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşip bir araya gelen vatandaşlar, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldiler. Ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla İstiklal Caddesi boyunca yürüyen vatandaşlar sloganlar atarak terörü lanetlediler. Gruba yoldan geçen araçlar ve bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından yürüyüşe destek verdi. Ayrıca İstiklal Caddesi üzerinde çalışan bir işçi de işini bırakıp, teröre tepki yürüyüşüne katıldı.

İstiklal Caddesi ile Lise Caddesi’nin kesiştiği alana kadar yürüyen vatandaşlar, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehit olan polis ve askerlerin isimlerini okudular. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Dağlıca bölgesindeki şehit sayılarının açıklanmasını bekleyeceklerini ve şehit sayılarının açıklanmasına kadar oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme katılan vatandaşlar, teröre tepkilerini gösterdiklerini belirterek, bu eylemin her vatanseverin yapması gereken bir şey olduğunu söylediler.

Ayrıca eylem sırasında güvenlik güçleri bir vatandaşın elinde bulunan cisimden şüphelenerek vatandaşı bir iş hanın içine sokup, elindeki cismi incelediler. Daha sonra vatandaşın elindeki oyuncak bir kılıç olduğu anlaşılınca güvenlik güçleri vatandaşı eylem yerinden uzaklaştırdı.