Ab Bakanı Volkan Bozkır: herkes Oyunu Kullanmalı

GÜNCEL

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, taksicilerle bir araya geldi. Taksicilere seslenen Volkan Bozkır, Herkesin bir oyu var. Bu seçimde herkes oyunu kullanmalı dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı, Volkan Bozkır, İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Şişli’deki merkezinde taksicilerle buluştu. Burada taksicilerle sohbet eden AB Bakanı Bozkır, taksiciliğin Türkiye’deki en zor mesleklerden biri olduğunu söyledi.

Volkan Bozkır, “Halka ilişkiler konusunda en uzman sizsiniz. Ben bakan olduğumda bile korumasız olarak taksiye binerim. İstanbul’da, Türkiye’de durum ne taksiciyle sohbette hemen anlarım. Hükümetimiz taksiciler için çok önemli çalışmalar yaptı” dedi.

“7 HAZİRAN’DA ÖNCE İSTİKRARI DÜŞÜNECEĞİZ”

Volkan Bozkır, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir karar vereceğiz. Hepimizin hemfikir olduğu konu istikrardır. Eğer istikrar olmazsa o zaman gerçekten yıllar önce yaşadığımız ve tekrar yaşamak istemediğimiz tablolara geri dönmemiz muhtemel olur. Onun için 7 Haziran’da önce istikrarı düşüneceğiz. Güven ve huzur ortamı çok önemli. İnsanları ayrışması değil, birleşmesi çok önemli. Türkiye’de belki de en önemli husus, demokrasi ve sivil toplumun gelişmesiyle birlikte öteki kavramın ortadan kalkması oldu” diye konuştu.

Kişi başına milli gelirin 3 bin dolardan 11 bin 500 dolara yükseldiğini söyleyen AB Bakanı Bozkır, “Bütün bunlar kolay olmadı. Hepimiz çok çalıştık. Geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmiş olduğunu addedebilmemiz için bu istikrar ortamının devam etmesi lazım” şeklinde konuştu.

“HERKES OYUNU KULLANSIN”

Türkiye’de 54 milyon kişinin oy kullandığını söyleyen Volkan Bozkır, “Daha önce yıllarca fakir bıraktırılmaya çalışan Türkiye, bugün geldiğimiz rakamlarla bu noktayı aştı. Artık herkes ‘Türkiye ne diyor? Bir sorun olduğunda Türkiye nasıl çözmeyi düşünür?’ diyor. O noktalara geldik. Herkesin bir oyu var. Herkes gönlünden geçen yere oyunu kullanacak. Ama bu seçimde herkes oyunu kullanmalı. Siz kullanın komşunuzu, akrabalarınızı kullandırın” ifadesini kullandı.

AB Bakanı Volkan Bozkır, taksicilerle çay içtikten sonra binadan ayrıldı.