Bel Fıtığı Ameliyatı İçin Gitti Kolu Yandı

ASAYİŞ

Zonguldakın Kdz. Ereğli ilçesinde bulunan özel bir hastanede geçirdiği ameliyat sırasında sol kolunda yanık oluşan bir hasta, hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı Çamköy köyünde ikamet eden Hasan Karakaya (25), Ereğli’de bulunan bir özel hastanede bel ağrısı şikayeti muayene oldu. Doktorların yaptığı muayenenin ardından 12 Aralık 2014 tarihinde bel kayması ameliyatına alınan Karakaya’nın elektrokoter cihazı yüzünden sol kolunda yanık oluştu. Olayın ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edilen genç adamın vücudundaki yanık yapılan 4 ameliyata rağmen tedavi edilemedi. Vücudunda oluşan hasar nedeniyle 5. ameliyata girecek olan Karakaya, bel ameliyatını yapan hastane ve doktordan şikayetçi olduğunu, savcılığı da suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

"BAŞKALARININ CANI YANMASIN"

Ameliyattan çıktıktan sonra kolunda yanma şeklinde ağrı hissettiğini aktaran Karakaya, “Yetkililer bana elektrokoter cihazının elektrik kaçağı yapması nedeniyle kolumda yanma meydana geldiğini ifade ettiler. Kolumu kaybetme noktasına geldim. Belim için gittim, sağlığından oldum. Olayla ilgili savcılığa şikayetçi oldum. Şu an olay araştırılıyor. Diğer yandan da hastane yönetimi şikayeti geri almamı istedi. İş teklifinde bulundular. Hakkımı arayacağım. Başkalarının canı da yanmasın. Adalet yerini bulsun istiyorum” dedi.

"BÖYLE BİR KOMPLİKASYON YAŞANMASINDAN DOLAYI ÜZÜLDÜK"

Öte yandan özel hastanenin yetkilisi Dr. Nevzat Çimenoğlu ise yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu söyledi. Elektrik yanığı meydana getiren cihazın kalibrasyonunun yapılmasına rağmen böyle bir olayla karşılaştıklarını belirten Çimenoğlu şöyle dedi:

"Yaklaşık 6 ay önce tahmin ediyorum bel fıtığı ameliyatı olmak için hastanemize müracaat etti. Hastanemizde bel fıtığı ameliyatı geçirdi. Ama fıtık ameliyatı olurken kullanılan cihazın topraklama pedi hattının kolunda bir bölümünde elektrik yanığına sebep oldu. Bu cihaz ilgili servise gönderildi. İlgili servisi de cihazda herhangi bir arıza olmadığı tespit edildi. Kaldı ki hastanemizde kullanılan Sağlık bakanlığına bağlı tüm cihazlar senede iki defa kalibrasyon testinden geçerler. Burası da bakanlık tarafından gelinir kontrol edilir. Kalibrasyon cihazı üzerine barkod yapıştırılır. O cihazın da kalibrasyonu yapılmasına rağmen firmaya gönderildi. Firma da arıza olmadığı öğrenildi. Kullanılan ped ise bakanlığın izin verdiği CE belgesi olan bir ped. Kendisi devamlı kullanılan bir malzeme. Bu güne kadar o malzemelerle ilgili herhangi bir şey olmadı. Fakat bu ameliyatta böyle bir komplikasyon gerçekleştirildi. Bununla ilgili hastanın 1 ay yaklaşık tedavisi yapıldıktan sonra BEÜ’ye sevk edilerek orada tedavisinin yapılması sağlandı. Hasta şu anda BEÜ Tıp Fakültesi Pastik Cerrahi servisinde tedavi görüyor. Tabii ki böyle bir komplikasyonun olmasını hiçbir doktor istemez. Herkes hastasının iyi olması için ameliyatına girer ve ameliyatını yapar. Ama maalesef böyle komplikasyonlar olabilmektedir. Hasta hukuki yollardan hakkını arayacağını söyledi. Burası hukuki bir devlettir. Hastanın da hukuki yollardan hakkını arayabilir. Ama biz böyle bir komplikasyonun yaşanmasından dolayı üzüldük. Kendisine tıbbi olarak her türlü desteği vereceğiz ve vermeye de devam edeceğiz. Ama normal ameliyatında hiçbir sıkıntı olmadı."